Göreve gelişinden bu yana yapılan hizmetler ve projelerle ilgili  değerlendirmelerde bulunan  Başkan Uzunluoğlu, bu yaz döneminde Millet Bahçesi projesinin temelini atıyoruz. Yaklaşık 16 bin 500 metre kare alana sahip olacak olan parkımızı bir buçuk yıl içerisinde tamamlamayı planlıyoruz dedi.

Pınarbaşı İlçemiz yüz ölçümü olarak Türkiye’de 10 ilden daha büyük diyen Başkan Uzunluoğlu,” İlçemiz bir ucundan bir ucuna tam 172 kilometredir ve 141 mahallesiyle çok geniş bir alanı kapsamaktadır. Nüfusu ise 30 bine yaklaşmaktadır. İlçemizin geçim kaynağı ise Tarım ve Hayvancılık üzerine dayalıdır. Dolayısıyla Pınarbaşı stratejik olarak en güzel yerdedir. Hem Karadenize açılan kapısı hem de güneydoğu ve orta Anadolu’ya açılan kapısıyla merkezi bir konumdadır.”

İŞTE BAŞKAN UZUNLUOĞLU’NUN PINARBAŞI’YA DAİR PROJELERİ VE HEDEFLERİ

Biz göreve gelir gelmez ilk iki üç ay içerisinde güneş enerji sistemimizi kurduk. Dedim ya üretken bir belediyeciliğe dayalı bir politika izliyoruz.  Bizim Milliyetçi hareket Partili belediyelerin ana politikalarından biri de üretken belediyecilik. Yalnız iller bankasından gelirle değil mevcut yerel şartlarda neler yapabiliriz de belediyemize katkı oluyor, bu katkıyı da vatandaşımıza nasıl hizmet olarak döndürebiliriz diye güneş enerji sistemini kurduk. Güneş enerji sistemimiz altı yedi aydır faaliyette çok şükür. Rabbim utandırmasın. Oradan iyi bir gelir elde ediyoruz. Akabinde iki üç tane cami külliyesi yaptık. Pınarbaşı eski yerleşim yeri olduğu için tabi geniş alanlara ihtiyaç vardı. Daha sonra parklar, bahçeler, köylerimize parke taşı, yol yapım hizmetleri ve sosyal belediyecilik anlamında da her türlü yardımı vatandaşlarımıza iletmekteyiz.

PANDEMİ SÜRECİNDEKİ ÇALIŞMALARINI ANLATIRMISINIZ?

Covid19’da şu an için çok iyiyiz. Türkiye genelinde bir yükselme var ama Pınarbaşı’nda sağ olsun kaymakamımız ilçemizde, valimiz ilimizde önemli tedbirler aldı. Bizlerde hazeka onlara yardımcı olduk. Şu anda ilçemizde 15’e yakın karantinamız var. Onlarda bu salgını hafif atlatıyor. Acil hiçbir vakamız olmadı. Bunun yanında bizlerde sokağa çıkma yasağı çerçevesinde işte herkesin dezenfektenini, yemeğini, iaşesini, aklınıza ne geliyorsa ihtiyaç olarak her gün evleri mahalleleri gezerek muhtarlarımızdan bilgiler alarak karşılamaktayız. Allah devletimize zeval vermesin. Devletimiz bize gönderiyor, bizde vatandaşımıza aracı oluyoruz. Hamd olsun şu an için bir sıkıntımız yok. İnşallah Rabbim biran önce bu beladan bu musibetten ülkemizi ve dünyayı kurtarır.

İLERİYE DÖNÜK HEDEFLERİNİZDEN VE PROJELERİNİZDEN BAHSEDERMİSİNİZ?

Bir Millet Bahçesi projemiz var. 16 bin 500 metre kare alana bu millet bahçesini yapacağız. Bir tane toki bölgesine 10 bin metrekare parkımız var. İnşallah bu yaz başlayacağız. Millet Bahçemizin projesini de çevre ve şehircilik bakanlığımızla yürütüyoruz. İnşallah bir iki yıl içerisinde onu bitireceğiz. Bunun dışında hanımlarımız için tandır yaptık. Hanımlarımız orada ekmek üretiyor ve o üretilen ekmeklerde satışa sunuluyor. Orada 25 ‘e yakın hanım kardeşimize iş imkânı sağlamış olduk. Bunun akabinde halıcık kursları, dikiş nakış kursları açtık. Açtığımız bu kurslar sayesinde aileler bir nebzede olsa gelir elde ediyor. Burada bir iş alanımız yoktu. Şimdi birkaç işadamımız burada yatırım yapıyor. İki fabrika kuruyor. Temellerini attılar. Biri dinamit fabrikası, diğeri de patates, fasulye ve nohut paketleme fabrikası olacak. Biz ilçemize doğalgaz hizmeti almak istiyoruz. Bu yönde yoğun bir çalışmamız var. Sayın Cumhurbaşkanımızda inşallah bizleri destekliyor. Pınarbaşı ilçemiz ekonomik anlamda daha ilerde daha güzel bir yerlerde olacak. Biz göreve geldiğimiz günden beri ilçemize kısa sürede büyük işler yaptığımıza inanıyorum. Daha onlarca projemiz onlarca hedefimiz var. İnşallah hepsini de bir bir hayata geçireceğiz. 2021 yılında Pınarbaşı ilçemizi şantiye alanına çevireceğiz. Her mahallemizde her köyümüzde çalışmalarımız hizmetlerimiz olacak. 

Editör: Haber Merkezi