Kasaplarda Kurban Bayramı'nın bitmesiyle işlerin yoğunluğu azaldı. 35 yıldır kasaplık yapan Mehmet Çelen, bayramda satışlarının iyi olduğunu, ilerleyen zamanlarda satışlarının yavaş olacağını belirtti. Çelen, bayramı nasıl değerlendirdiklerini "Kurban Bayramı güzel geçti. İşlerimiz iyiydi. Kurban kesemeyenler et aldı. Küçükbaş kesenler, etin içine atmak üzere yağsız parça et aldı. Vatandaşlarımızın etlerini temizleyerek kendilerine teslim ettik" diye özetledi.

Fiyatlarda değişiklik olmadığını belirten Çelen, "Etin kilogramı 55 TL'den başlayarak 80 TL'ye kadar çıkıyor. Kuzu eti biraz daha pahalı. Kuzu kuşbaşı 100 TL, pirzola 110 TL. Sektör olarak bayramdan sonra işlerimiz az olur. Gurbetçilere ve lokantalara satışımız devam ediyor" diye konuştu.

Çelen, Mayıs ayındaki 17 günlük tam kapanmada açık olan esnaflardan biri olduğunu, şehir merkezinde olmalarından dolayı bu sürede satış yapamayıp olumsuz etkilendiklerini söyleyerek "Mahalle esnafı tam kapanmada açıktı ve iş yaptı. Ancak Çarşı esnafı açık olduğu hâlde kimse gelmedi ve kimse de onları düşünmedi" dedi. Çelen, son olarak vatandaşlardan eti işinin ehli olan kasaptan almalarını tavsiye etti.(BGC)

Editör: Haber Merkezi