Kayseri’de Kurban Bayramı telaşı sürerken, vatandaşlar 9 güne çıkarılan bayram tatilini fırsat biliyor. Gerek memleketine gitmek isteyenler gerekse tatile çıkıp kafasını dinlemek isteyen vatandaşlar otogar ve hava yolları acentelerin yolunu tuttu. Otobüs ve uçak seferlerinin dolduğunu belirten acente sahipleri, ek seferlerin açıldığını ve onların da çoğunun dolduğunu söylüyor.

Acente sahibi Hakan Üçok, bayram öncesi fiyatların geçtiğimiz yıllara göre bu yıl arttığını belirtti. Üçok, “Artışa rağmen talepler çok fazla çünkü; otobüs taşımacılığında da fiyatlar artış gösterdiği için vatandaş 11-12 saatlik yolculuk yapmak istemiyorlar ve bu aradaki farktan dolayı uçağa yöneliyorlar. Bu yüzden seferler tamamen dolu. Özellikle bayram döneminden dolayı Arife gününe kadar Kayseri’den Türk Hava Yolları İstanbul hava limanına 6-7 defa sefer yapmakta ve bu seferlerin yüzde 70’i dolu diyebilirim, çünkü; fiyatlardan ziyade yer bulamıyor vatandaşlar, bu kadar büyük bir talep var, uçağın fiyatın da artış devam etmesine rağmen uçağa olan talepler hala çok fazla” dedi.

Üçok, Kayseri’den en fazla gidilen şehirlerin İstanbul ve İzmir olduğunu söyleyerek, “Kayseri’den direkt gidilebilen şehirler aktarma olmadan; Antalya bölgesi bulunmaktadır. Fakat Antalya ve İzmir bölgesinde doluluktan dolayı sıkıntı yaşıyoruz. Uçak seferleri o bölgeleri yeteri kadar verilmiyor. Çünkü haftanın belirli günleri sefer bulunmakta ve Temmuz’un 20’sine kadar İzmir ve Antalya bölgesinde uçak seferleri dolu. Bazen vatandaşlarımız istese bile yer bulamıyor. İstanbul’da uçak sayısının fazla olmasına rağmen çok fazla doluluk bulunmakta, fakat Kayseri için daha fazla uçak seferi bulunsa, özellikle İzmir ve Antalya bölgesi için çok daha iyi olur” ifadelerini kullandı.

Acente sahibi Üçok, en çok rağbet gören İzmir ve Antalya bölgeleri için ise güncel fiyat ortalamasının 800 ila 1000 lira arasında olduğunu söyledi.

‘OTOBÜS SEFERLERİ DOLDU, EK SEFERLERDE DOLMAK ÜZERE’

Art arda gelen akaryakıt zamlarından çok fazla etkilendiklerini belirten Otobüs terminali acentesi sahibi Sami Karakuş da buna rağmen seferlerde çok fazla yoğunluk olduğunu söyledi. Karakuş, “Bayram öncesi fiyatlar önceki dönemlere göre artmış durumda, akaryakıt fiyatlarına zam geldiği için otobüs fiyatları da durumdan etkilendi. Gelen talepler doğrultusunda batı bölgesine yoğun bir talep mevcut. Genellikle tatil ve bayram ziyaretleri açısından yoğunluk bulanmakta. Doğu-batı bölgesine yoğunluk fazla fakat en çok batı bölgesine talepler mevcut durumda. Akaryakıta gelen zamlar bizleri de etkilemiş durumda işçi, personel, koltuk, sigorta primleri vb. etkilemiş durumda. Depoyu 15 bin liraya doldurabiliyoruz. Personel dahil içinde İstanbul’un masrafı ise 18 bin lira” dedi.

Kurban Bayramı tarifesinin bir ay kullanılacağını söyleyen Karakuş, yeni fiyat tarifesinin şu an olmayacağını belirtti.

Kayseri çıkışlı bazı illere gidiş otobüs bilet fiyatları şu şekilde:

Kayseri- İstanbul 470 lira,

Kayseri- İzmir 500 lira

Kayseri- Antalya 400 lira,

Kayseri- Ankara 240 lira,

Kayseri- Malatya 250 lira,

Kayseri- Elâzığ 350 lira,

Kayseri- Van 600 lira,

Kayseri- Çanakkale 550 lira,

Kayseri- Aydın, Muğla, Iğdır ve Marmaris 500 lira.

Editör: Haber Merkezi