Melikşah Üniversitesi'nin 11 kişiden oluşan Mütevelli Heyeti'ne yönelik Örgütlü Yağma Suçu iddiasıyla yapılan operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkartılan Hamdi Kınaş, İlhan Miraboğlu ve Halit Şeker isimli iş adamlarının operasyonun üzerinden 17 gün geçmesine rağmen halen firarda oldukları öğrenildi. Afrika Kıtası üzerindeki Kenya Cumhuriyeti'ne kaçtıkları iddia edilen söz konusu iş adamlarının Kurban Bayramı'nı dahi sevdiklerinden uzak firarda geçirmeleri akıllarda soru işaretleri bıraktı.
Melikşah Üniversitesi'nin 11 kişiden oluşan Mütevelli Heyeti'ne yönelik Örgütlü Yağma Suçu iddiasıyla yapılan operasyonun ardından, Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi olan Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartılmış, hakkında yakalama kararı çıkartılan Hamdi Kınaş, İlhan Miraboğlu ve Halit Şeker isimli iş adamlarının Afrika Kıtası üzerindeki Kenya Cumhuriyeti'ne kaçtığı öğrenilmişti.
Operasyonun yapıldığı 16 Eylül Çarşamba gününden itibaren 17 gün geçmesine rağmen Hamdi Kınaş, İlhan Miraboğlu ve Halit Şeker isimli iş adamlarının halen yurda dönmediği belirlendi.
BAYRAMI DA FİRARDA GEÇİRDİLER
9 günlük Kurban Bayramı tatilinde dahi Türkiye'ye dönmeyip kanunen halen firarda oldukları belirlenen söz konusu iş adamlarının, bayramı da aileleri ve sevdiklerinden uzak geçirmeleri akıllarda soru işaretleri bıraktı.
HAKİM KARŞISINA ÇIKARTILACAKLAR
Söz konusu soruşturma kapsamında bu Hamdi Kınaş, İlhan Miraboğlu ve Halit Şeker isimli iş adamlarının Türkiye'ye giriş yaptıkları anda göz altına alınıp ivedilikle ifadelerine başvurulacağı ve daha sonra hakim karşısına çıkarılacakları öğrenildi.

HERGÜN KARAKOLA GİDİP İMZA ATIYORLAR
İlgili operasyon kapsamında gözaltına alınıp sorgulanabilen İş adamları Memduh Boydak, Mehmet Filiz, Ahmet Türkmen, Halit Gazezoğlu, Necmi Somtaş, Özcan Karasu, Veli Demirci ve Erol Karadurdu hakkında 17 gün önce başlatılan adli kontrolün devam ettiği, her gün oturdukları yerleşim yerlerinde bulanan Polis karakollarına zorunlu gidip imza attıkları bilgisine ulaşıldı.
HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi