Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Kültür Yolu Projesi kapsamında Cumhuriyet Meydanı ve çevresinden başlatılan cephe düzenleme çalışmaları sürerken, ortaya çıkan bazı yanlış ve yanlı uygulamalar küçük esnafta ciddi derecede rahatsızlık yarattı.
Başta Cumhuriyet Meydanı ve ona çıkan yollar üzerindeki binalara estetik görünüm kazandırmak ve önlerindeki tarihi eserleri ön plana çıkarmak amacıyla hazırlanan bir proje öne sürülerek, küçük esnafa ait binlerce tabela tek tek söküldü.

Söz konusu proje kapsamında küçük esnafa ait tüm tabelalar indirilirken, Meydan Beğendik binası üzerinde yer alan reklam tabelasının daha küçük bir tabela ile değiştirilip üzeri boyanarak yerinde bırakılmasından küçük esnaf rahatsız oldu.

"Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki bu tabela işinde yanlı davranıyor. Bizim binlerce lira para ödeyip yaptırdığımız tabelalarımız tamamen kaldırılırken, Beğendik'e ait tabela sökülmedi. Bir karar alındıysa alınan bu karar herkes için geçerli olmadı" sözleriyle serzenişte bulunan küçük esnaf, kendilerine çıkartılan yüksek yalıtım faturalarından da yakındı.
HABER: ALİ TÜRKASLAN
Editör: Haber Merkezi