Bekir Karahasanoğlu’na ait Kayseri merkezli Bekaş İnşaat’ın yüzde 10’luk hissesi geçtiğimiz günlerde verilen ihale ilanı ile icradan satışa çıkarılmıştı. Yaklaşık 4 milyon 500 bin TL’lik borç nedeniyle dün Kocasinan Belediyesi Mezat Salonu’nda yapılması beklenen ihale iptal edildi. Bekaş İnşaat’ın bir üst mahkemeye yaptığı itiraz nedeniyle, hisse satışının yapılacağı ihalenin geçici olarak durdurduğu öğrenildi.
Kayseri 1. İcra Dairesi 2017/129 TLMT. numaralı Taşınırın Açık Artırma İlanı’nda ilk ihale tarihi olan 4 Eylül’de, yani dün Bekaş İnş. Taah. Turz. San ve Tic. Anonim Şirket yüzde 10 hissesi satışa sunulacaktı.
Saat 15.00’da Kocasinan Belediyesi Mezat Salonu’nda yapılması beklenen ihaleye kimse gelmedi. Daha sonra alınan bilgiye göre Bekaş İnşaat’ın yetkililerinin mahkeme kararı aldığı ve ihale satışını geçici olarak durdurduğu öğrenildi.
İŞTE SATIŞI DURDURAN MAHKEME KARARI
Ankara 15. İcra Dairesi tarafından Kayseri 1. İcra Dairesi’ne yazılan ve alacaklısı Haydar Dündar, borçlusu Mustafa Karahasanoğlu olan ve 4.504.184,38 TL borç miktarının belirtildiği yazıda şua ifadeler yer aldı: “Satışına karar verilmiş olunan Mustafa Karahasanoğlu’nun borcundan dolayı Bekaş İnşaat Taah. Turz. San. ve Tic. A.Ş. şirketindeki hissesinin sarılarak paraya çevrilmesine karar verildiği ve satışın iptali için İcra Mahkemesi’ne başvurduğu, Ankara 11. İcra Hukuk Mahkemesi 03.09.2018 tarih ve sayılı kararı ile borçlu vekilinin şikayetinin reddine karar verdiği, borçlu vekilinin red kararını istinaf ettiklerini ve ona ilişkin mahkemede 04/04/2018 tarihli derkenarı sunduğu görülmekle, İİK’nun 363. Maddesi gereğince istinaf yoluna başvuru sarıştan başka icra işlemlerini durdurma hükmü gereği, yapılan satışın durdurulmasına karar verilmiştir.”
Editör: Haber Merkezi