Kayseri Büyükşehir Belediyesi (tüm şirketler), KASKİ Personel A.Ş., Melikgazi Belediyesi, Talas Belediyesi ve Kocasinan Belediyesi’nde çalıştırılan Hizmet-İş Sendikası üyesi çalışanlar için yapılan banka promosyon ihalesini, Yapı Kredi Bankası 17 bin lira (Fesih yapılan bankaya ödenecek ceza sonrası personele 15 bin 500 lira verilecek) teklifle kazanmıştı. Sendika, ihalenin kabul edilip edilmemesini ve yeni bir ihale yapılıp yapılmamasını üyelerine anketle sordu. Üyelerin çoğunluğu yılbaşından sonra yeniden ihale yapılması yönünde görüş belirtti.

Ankette çalışanlara, ‘Mevcut promosyon anlaşmalarını feshedip Yapı Kredi Bankası’nın 17 bin lira teklifi kabul edilsin’ ve ’01.01.2023 tarihinden sonra banka promosyonu ihalesi yeniden yapılsın’ şeklinde iki cevaplı soru yöneltildi. Ankete 3 bin 132 üye katıldı. Bunlardan yüzde 66’sı ihalenin yılbaşından sonra yeniden yapılmasını isterken, yüzde 34’ü ise Yapı Kredi Bankası’nın teklifinin kabul edilmesi yönünde oy kullandı.


Bu durumda Hizmet-İş Sendikası, çoğunluğa uyarak banka promosyon ihalesinin yeni yıl sonrası yeniden yapılması yönünde karar aldı.

Editör: Haber Merkezi