Koronavirüsten dolayı yaşamını yitiren Veli Altınkaya için baş sağlığı dileklerinde bulunan Benli, KGC yeni Başkanı Metin Kösedağ'a da yeni görevinde başarılar diledi. Basın mensuplarına pandemi sürecinde yürüttükleri bilgilendirme faaliyetinden dolayı teşekkür eden Benli, "Kayseri'de tüm iletişim kanalları üzerinden yaptığımız faaliyetlerin ve aldığımız kararların uygulanması konusunda önemli bir görev üstleniyorsunuz. Bundan dolayı yeri geldiğinde omuz omuza çalıştığımız basın mensuplarına teşekkür ediyorum." dedi.

KAYSERİ'DE AŞILAMA RAKAMLARI 500 BİNE ULAŞTI

İldeki aşılama oranlarıyla ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Benli, ilde aşılama rakamlarının 500 bine ulaştığını belirtti. Söz konusu rakamı yukarı çekmek için gayret gösterdiklerini kaydeden Benli, halihazırda Kayseri'de birinci doz için yalnızca Biontech aşısı randevusunun alınabildiğini ifade etti. Şehir Hastanesi ve Devlet Hastanesi dışında 8 merkezde daha Biontech aşı uygulamasının başladığını söyleyen Benli, "İldem Semt Polikliniği, Erkilet Çocuk Hastanesi, Eskişehir Bağları İstikbâl ASM ve Kızıklı ASM'de de Biontech aşısı uygulaması başladı. Bunun dışında geçen haftadan itibaren Develi, Yahyalı, Bünyan ve Pınarbaşı'nda da Biontech uygulamasına başladık." dedi.

AŞIYLA AŞIYORUZ

Kayseri'de 'Aşı ile Aşıyoruz' adlı bir kampanya başlattıklarını dile getiren Benli, "Pandemiden çıkış yolu aşıdan geçiyor. Şu anda 55 yaş üstüne aşılama yapılıyor ama 1 Haziran'dan itibaren 50 yaştan itibaren aşılama hızı artacak. Vatandaşlarımızı el ele vererek pandemiyle mücadele için aşı olmaya çağırıyoruz." ifadelerini kullandı. KGC Başkanı Metin Kösedağ da, İl Sağlık Müdürü Benli nezdinde, tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi