Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Erciyes Dağı'nda yaptığı açıklamada, "Hedefimiz, Türkiye'deki dağlara 10 milyon turist getirmektir" dedi
6'ncı Zirve Şehirler toplantısı için Kayseri'ye gelen ve Erciyes Dağı'nda düzenlenen etkinliğe katılan Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, buradaki tesislerde incelemelerde bulundu. Yatırımlarla ilgili olarak Erciyes A.Ş Genel Müdürü Murat Cahit Cıngı'dan bilgi alan Yarar, şöyle konuştu:
"Şu anda kış sporları ve turizm alanında Erciyes Dağı, Türkiye'de liderliğe oynuyor. Kayseri'den de Erciyes'ten de bu beklenir. Çok güzel bir makro projesi var. Buradaki otel yatırımlarını gördükçe heyecanlanıyoruz. Bizim hedefimiz Türkiye'de on milyon turisti dağlarımıza getirmektir. Bu çok iddialı bir hedeftir. Bu da Kayseri gibi müteşebbis bölgelerin yapabileceği kaldırabileceği, büyüklüktür. Biz hem buradaki otel sahiplerinin yatırımlarını gezerek ilerlemeleri görmek için geldik hem de burada toplantı yapacağız. Hem de Türkiye'nin kayak turizmini uluslararası alanda pazarlamayı düşündüğümüz için turizm yatırımlarına destek vereceğiz."
Başkan Yarar, Erciyes master planının tamamlanması halinde 5 bin kişiye istihdam sağlayacağına da değinerek, "Plan gerçekleşince beş bin kişinin ekmek kapısı olacak. Bunun çok daha üzerine çıkabilir. Dağ, müsait. Karlama sistemimizin, alt yapılarımızın, göletimizin genel potansiyelini gördüğümüzde gerçekten büyük bir potansiyel var. Bu dağ bence Türkiye'nin en önemli iki üç merkezinden birisi olacaktır. Artık bize de kayak federasyonu olarak düşen buradaki yatırımları desteklemek, bu bölgeye daha fazla insan gelmesini hem yurt içinden hem yurt dışından temin etmek" diye konuştu. 
Editör: Haber Merkezi