Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 102’inci yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Besime Özderici İlkokulu’nda etkinlik düzenlendi. Kutlamalara, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Haldun Taşan, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, çocuklar ve velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Besime Özderici İlkokulu Müdürü Sebahattin Durna, açılış konuşmasında “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklarımızla birlikte coşkumuzu, sevincimizi dünya çocukları ile paylaştığımız, dostluk ve kardeşlik mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz çok özel bayramdır” derken, İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün böylesi bir anlamlı günü başta kendi milletinin çocukları olmak üzere tüm dünya çocuklarına bayram olarak hediye ettiğini anlattı.

Program kapsamında minikler ellerinde Türk bayrakları eşliğinde şiir okudu, marşlar söyleyip, dans ve halk oyunu gösterileri yaparken, çocukların Başkan Büyükkılıç’a ilgisi yoğun oldu. Büyükkılıç etrafında toplanan minikler, 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı.

Başkan Büyükkılıç’ın da yer aldığı protokol, programın sonunda, çocuklarla günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tek tek çocukların bayramını kutlayan Başkan Büyükkılıç, “Çocuklara özgü dünyada ilk bayram olan 23 Nisan’da, geleceğimizin teminatı, göz bebeğimiz çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi