Mükelleflerin verdikleri beyanlarda yeni düzenlemeleri belirtmedikleri ve bilgi vermediklerini bunun sonucu olarak bir takım sıkıntı yaşadıklarını belirten Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç “Melikgazi Belediyesi Emlak ve Gelir Müdürlüğümüz mükelleflerde güncelleme çalışması yapmaktadır. Yapılan çalışmalarda birçok mükellefin adres değişikliklerini bildirmedikleri tespit edilmiştir. Belediye açısından büyük sorun olmamakla birlikte okul kaydı, araçlarda plaka alımı, nüfus cüzdanı ile pasaport ve benzer birçok işlem de adres değişikliği ortaya çıkınca, mükellefler para cezası ödemektedirler. Bunun için adres değişikliklerinizi mutlaka hem belediyelere hem de nüfus müdürlüğüne bildiriniz” dedi.

Süresi içerisinde veya gerçeğe aykırı beyanda bulunmak suç

Süresi içerisinde beyanda bulunmamak veya gerçeğe aykırı adres beyanında bulunmanın suç olduğunu ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, aynı binada ayrı bir daireye taşınılmasında dahi adres değişikliği olduğunu kaydetti.

20 gün içerisinde

Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, adres değişikliğinin 20 gün içerisinde yapılması gerektiğini ve adres değişikliği yapmayanların idari para cezası ödeme zorunluluğunda olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi