Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Beydeğirmeni Besi Bölgesi ile ilgili bir toplantı yaptı. Ticaret Borsası ve Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanlarının da katıldığı toplantıda bölgedeki yeni parsellerin satışı ve yapılacak yatırımlar ele alındı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın Beydeğirmeni Besi Bölgesi ile ilgili yaptığı toplantıya Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ercan Aras ve Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili bürokratları katıldı.

Toplantıda Beydeğirmeni Besi Bölgesi’nde yeni oluşturulan ve satışa çıkarılmasını planladıkları parsellerin bulunduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Tüm besicilerimizin Beydeğirmeni bölgesini bir üretim merkezi yapmalarını istiyoruz. Bölgede yaklaşık 800 adet besi parseli oluşturuyoruz. Alınan parsellerdeki yatırımlar tamamlandığında burada 80 ila 100 bin baş hayvanın besisi yapılacak. Böylece, bölgenin şehrimize yılda yaklaşık 1 milyar TL’lik katkı sunmasını bekliyoruz. Şehrimiz Beydeğirmeni Bölgesi ile ülkemizin önemli hayvancılık merkezlerinden bir haline gelecek. Bu nedenlerle yatırımların bir an önce tamamlanması için Ticaret Borsamız ve hayvancılıkla ilgili birliklerimizle el ele gönül gönüle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi