Şube Başkanlığına Haluk Bilgesay seçilirken diğer görev dağılımları da belli oldu. Şube Başkanı Haluk Bilgesay konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı ve hedeflerini dile getirdi. Bilgisay, “ Derneğimizin 14. Genel Kurulu, 07 Mayıs 2022 Cumartesi günü yapılmıştır. Genel kurul, ortak anlayış ve sağlıklı bir ortamda geçmiş ve yeni yönetim kurulu, denetim kurulu, disiplin kurulu üyeleri ile genel merkez delegeleri seçilmiştir. Tüzük gereği yedi kişiden oluşan yönetim kurulu üyeliklerine Haluk Bilgesay (başkan), Şehriban Peker (başkan yardımcısı), Ahmet Nedret Eraslan (yazman), Menderes Bektur (sayman), Tülin Temel, Şükran Özer ve Hakkı Temiz seçilmişlerdir. Üç kişiden oluşan Denetim Kurulu üyeliklerine Umur Işık Efe (başkan), Faruk Tan (başkan yardımcısı) ve Necla Ünsal (yazman), üç kişiden oluşan Disiplin Kurulu üyeliklerine ise Birsen Ökdem (başkan), Esabil Yüksel (başkan yardımcısı) ve Sami Kılıç (yazman) seçilmişlerdir. Orhan Aydemir, Ali Çetinkaya, Metin Ceylan, Mustafa Devrim Demirtaş ve Zeki Gümüş ise genel merkez delegesi olmuşlardır.

Atatürkçü Düşünce, bugün siyasi partiler üzerinde bir önem taşımaktadır. Bu nedenle, tüm toplumumuzu kucaklayan anlayışa gereksinim vardır. Ülkemiz, içeriden de yoğun saldırı altındadır. Ulusal birliğimizi bozan ağır saldırılara karşı halkımızı birleştirebilecek tek güç, Atatürk’ün düşünceleridir. Derneğimiz, ülkemizin birikmiş sorunları altında ezilen halkımıza, rehber olacak günleri yaşamaktadır. Atatürkçü Düşünce temelinde kurulan cumhuriyet ve devlet anlayışı yok edilmeye çalışılmaktadır. Karşı devrimciler ve toplumumuzdaki kayıtsız, duyarsız kesimlerin desteğiyle, güçlü temel üzerine kurulmuş bu yapı büyük yaralar almıştır. Bu nedenle, 100. yıla girerken Derneğimiz, gücünü arttırarak Atatürkçü düşünce sistemini yaygınlaştıracaktır. Hiçbir siyasi yapının arka bahçesi asla olmayacak, ancak siyasete yön verecek, yol gösterecektir. Çünkü, Cumhuriyetimizin kurucu önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamı, eğitimi, askerliği, devlet adamlığı, devrimleri, düşünce sistemini ortaya koyan söylev ve demeçleri, çok önemli yapıtı olan Nutuğu, kendisi hakkında yapılan çeşitli araştırma ve inceleme yazılarını incelediğimizde; O’nun kişiliğinde, kendisine dahi niteliği kazandıran, çok yönlü ve köklü, bir takım özellikler görürüz. İlerici ve devrimci taşlarla döşenmiş bu yol, akıl ve bilim yoludur. Çağdaş uygarlığa götüren bu yolda, evrensel bir düşünce sistemi vardır. Bu sistem, Atatürkçü Düşünce Sistemi’dir.

Bu düşüncenin neferi olmaktan gurur duymalıyız. İyi yönetim, iyi bir ekiple sağlanır. Bu nedenle, yönetimin işlevleri olarak bildiğimiz planlama, örgütleme, yönetme, personel, eşgüdüm, bütçeleme ve raporlama unsurlarını uygulayabilecek ve geliştirebilecek bir yönetim ekibi için çalışılmış ve Derneğimizin 07 Mayıs 2022 günü yapılan olağan genel kurulunda, etkin, yetkin, verimli, ödünsüz çalışacak bir yeni ekibin, yeni yönetimi üstlenmesi sağlanmıştır. Kayseri Atatürkçü Düşünce Derneği, yeni yönetimi ve Atatürkçü düşünen üyeleriyle birlikte meşaleyi almıştır. Yeniden Atatürk Cumhuriyeti yolunda ilerlemek için savaşım verecektir. Çok kutuplu yeni bir dünya düzeni oluşurken; barış, huzur ve topyekun kalkınma için, bu toprağın insanlarının kadın erkek birlikte yarattığı, başarısı kanıtlı, bütün ilke, eser ve politikalarıyla dünyaya örnek olmuş ATATÜRK CUMHURİYETİ en doğru yoldur, Yeniden o yola girilmelidir. Atatürk Cumhuriyeti; aydınlanma devrimleriyle toplumu tepeden tırnağa değiştiren, çağ atlatan, özünde bir kültür ve kadın devrimi, sanat ve bilim özgürleşmesi, bir Türk Rönesansıdır. Anadolu’nun binlerce yıllık kültürü ile bütünleşen laik cumhuriyet kültürü, devletimizi bugünlere taşıyan en değerli kazanımımızdır, korunmalıdır. Çalışma yaşamından banka ve sigorta sistemine, turizm ve kültürden spor ve sanata, emekli ve yaşlılarımızdan engelli yurttaşlarımıza her alanda uygulanacak ulusal ve akılcı politikalarla insanlarımızın barış, huzur ve güven içinde yaşayacakları bir düzen kurulacaktır. Ulusumuz; bütün bunları 100 yıl önce yaptı, doğru önderlik, doğru kadrolar, doğru yol haritası ile bugün de yapacak güçtedir. Ulusumuza güveniyoruz. Biz Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri, bilgili olacağız, cesur olacağız, kararlı olacağız, çok çalışacağız, Atatürkçülüğün namus sesini bir sis çanı gibi yurdumuzun semalarına asacağız ve ulusça Yeniden Atatürk Cumhuriyeti’ni kuracağız.”dedi.

Editör: Haber Merkezi