Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Öçsoy, ‘En Etkili Bilim İnsanları’ listesine girdi. Yaptığı çalışmalara değinen Öçsoy, “En etkili bilim inşaları listesinde genel itibariyle sizin akademik performansınızı belirleyen bazı kriterler var. Bu kriterler akademisyenin yaptığı yayın sayısı, kalitesi, yayınlardan aldığınız atıflardan dolayı kalite değeri ve devamında ise bu yayınlarla beraber sizi topyekun değerlendirme sistemine sokuyorlar. Bu sistemi Stanford Üniversitesi yaptı. Burada tüm dünyada etkili bilim insanlarını kriterler kapsamında değerlendirmeye alıyorlar” diye konuştu.

“LİSTEYE GİRMENİN EN BÜYÜK KRİTERİ KALİTELİ YAYIN YAPMAK”

‘En Etkili Bilim İnsanları’ listesine girmenin kriterleri olduğuna değinen Öçsoy, “Bu listeye girmenin en büyük kriteri, kaliteli yayın yapmak ve yaptığınız yayınlardan da atıflar alabilmek. Atıf dediğimiz; yaptığımız bilimsel çalışmalara ülkemizdeki ya da dünyadaki farklı ülkelerdeki akademisyenlerin atıfta bulunması. Yani onlar sizin çalışmanızı bir kaynak olarak alıyor ve devamında kendi çalışmasını yapıyor. Bu da güzel bir şey çünkü sizin çalışmalarınızı başka akademisyenler takip ediyor demektir. Bunun içinde kaliteli ve bol yayın yapmanız gerekir” ifadelerini kullandı. Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. İsmail Öçsoy, “2015 yılından itibaren ülkemize geldikten sonra yurt dışında aldığımız eğitimi hem ülkemizin hem de evrensel bilimin katkılanına sunmaya çalıştım” diyerek aldığı ödülleri anlattı.

“ANADOLU’DA PARLAYAN BİR YILDIZIZ”

‘En Etkili Bilim İnsanları’ listesinin önemine değinen Öçsoy, “Bilim insanları listesi en nihayetinde dünyanın en saygın üniversiteleri tarafından hazırlanan bir liste. Bu listede özellikle üniversitemizden en etkili bilim insanları listesine giren sanırım 30’a yakın akademisyen var. Bu da bizim Anadolu’da parlayan bir yıldız olduğumuzu gösteriyor. Kaliteden ödün vermeden ileriye gitmemiz lazım. Kalite nitelikli akademisyenler ve yöneticilerle meydana gelir. Bu bağlamda akademi ve yönetim birbirleri ile uyum içerisinde olduğu zaman çok daha iyi başarı elde etmenin önünde hiçbir engel kalmaz” diye konuştu.(BGC)

Editör: Haber Merkezi