31 Mart Yerel Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren İYİ Parti’nin Kocasinan Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Sami Özvarinli, Meclis Üyesi adayı Kazım Yücel ile birlikte,18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümü münasebetiyle sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanında düzenlenen anma törenine katıldı. Ardından şehitliği ziyaret eden Özvarinli, vatan savunmasında en önemli paydalardan biri olan şehitler ile gazilerin ülkenin en önemli değerlerinden biri olduğuna dikkat çekti ve dua etti. Buradan sonra, Serceönü ve Sivas Caddesi’ndeydi.

İYİ Parti’nin Kocasinan Başkan adayı Dr. Hasan Sami Özvarinli, 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma törenine katıldı, şehitliği ziyaret etti. Senceönü’nden başlattığı dünkü seçim turunun bir bölümüne, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dursun Ataş, Meclis üyesi adayı Kazım Yücel’de katıldı.18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü olması nedeniyle, vatandaşlara bayrak dağıtarak başlattıkları ziyaret yürüyüşünü Sivas Caddesi’ne ve Kaç Mahallesi’ne taşındı. Özvarinli, Yücel ikilisi Sivas Caddesi’nde yaklaşık 2 bin kişiyle tokalaştı.

“İSTASYONU, MARKA CADDE YAPACAĞIZ”

Sivas Caddesi’nde ‘Hoş geldiniz Başkanım’ diyerek karşılanan Özvarinli, esnaf ve vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Sivas Caddesi’nde başkan adayını karşılarında gören vatandaşlar ‘Sivas Caddesinin’ eski halini hatırlattılar. Sivas Caddesi seçim turuna çıkan Özvarinli, esnaf ve vatandaşları selamlayarak, onların sorunlarını dinledi.Birbirinden ilginç anlara sahne olan gezi sırasında Özvarinli’ye Sivas Caddesi’nin eski halini anlatan bir esnaf“Bir Marka Caddemiz Vardı,hareketli ve bereketli.Onu da Yok ettiler” diye dert yandı.Bunun üzerine Özvarinli,”Evet çok haklısınız Kayseri’nin, Tramvay güzergâhının yapımından önce Sivas Caddesi gibi bir marka değeri olan caddemiz vardı, onu da yok ettiler.

Milyonlarca lira para harcadınız mademki, Tramvayı üsten yürütmek yerine alta almış olsaydınız, hem Sivas caddesi ölmez, hem de trafik rezaleti yaşanmamış olurdu. Bütün bu rezaleti yapacaksınız? Ondan sonra,’Güzel işler yaptık’ diyeceksiniz. Bu şehrin bir Sivas Caddesi vardı. Onu da öldürdünüz. Ama biz Kocasinan bölgesinde, İstasyon caddesini yeni bir düzenlemeyle burasını marka cadde yapacağız. Festivallerin yapıldığı, sanatçıların yürüdüğü, Kayseri dendiğinde akıllara gelecek marka bir cadde yapacağız. Bütün bunları yaparken de asla kişisel ihtiraslarımıza yenik düşmeyeceğiz” dedi.

“YOKSULLUKLA MÜCEDELE EDECEĞİM”

Kocasinan’da yoksullukla mücadele edeceklerini belirten Özvarinli, Kocasinan’ın bütçesiyle, bu şehrin yoksulluk yaşayan ailelerin yarasanı saracağım, pansuman olacağım. Sosyal anlamda bütçe oluşturup yoksulun, fakirin, işsizin arttığı bu dönemde evine yoksulluk sınırının altında bir bütçe giriyorsa yardımcı olmama evet diyor musunuz?’ Benim bakacağım insanlar sizlersiniz. Ben, sizden olur alacağım” diye konuştu.

“GENİŞ BİR İLETİŞİM OFİSİ”

Başkan adayı Dr.Özvarinli,”31 Mart’tan hemen sonra Belediye Bünyesi’nde geniş bir iletişim Ofisi kuracağız. Örgütlü yapıları da sürece katacağız. Masaları olacak. Sorunları ortak akılla çözeceğiz. Ben diyorum ki, Kocasinan’ın sorununu çözemeyen akla, Kocasinan emanet edilmez. Birçok mahalle ağlıyor. Sorunlarını Çözememişler. Çünkü vatandaşı dert etmiyorlar, vatandaşı dert artmıyorlar, masaya almıyorlar. Unuttular. Vatandaşı küçümserler.

Kocasinan da sıkıntılar var.25 yıldır devam eden sorunlar var. Sıkıntıları bizim anlayışımız çözer. Sizi, kolumuza ortak olarak takarız. Onlar, sizi her zaman kapalı kapılar arkasında bekletir. Kocasinan’ı bize emanet etmenizi istiyoruz. Emanetinize ihanet etmeyeceğiz. Kocasinan’a ihanet ettirmeyeceğiz. Gelin, Kocasinan da birçok sorun var bu sorunları birlikte çözelim.”

Editör: Haber Merkezi