​Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında 2021 yılı değerlendirme ve 2022 yılı proje planlama toplantısı Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün ev sahipliğinde, Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin başkanlığında, Kayseri İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Ayhan Temiz, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Demirbaş, İlçe Müdürleri ile Proje ve Ar-Ge Birimi personelinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Gerçekleşen ve önümüzdeki üretim sezonu için önerilen projelerin masaya yatırıldığı toplantıda, ekibine teşekkür eden Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin , başlangıcından bu yana projelerin hazırlanması ile yürütülmesi noktasında büyük bir yol kat edildiğini, özverili çalışmalar ve üreticilerimizden alınan olumlu geri dönüşlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Şahin; "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi ana ekseninde hazırladığımız projelerle üreticilerimizin yaz dönemi ekilişlerinde kesinti olmaması ve mümkün olan tüm işlenebilir arazilerde ekiliş yapılmasını hedefliyoruz.

Çiftçilerin temel geçim kaynağı olan bitkisel üretiminden tüketimine kadar olan süreçte her türlü bilgi ve birikimle çiftçilerimizin yanında olmaya ve ilimizin ihtiyacı olan hizmetlerin ifasına yönelik çalışmalarımıza önümüzdeki yıl da artarak devam edeceğiz, yüz akı projelerimizle üreticimizin her daim yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından İlçe Müdürlerince 2021 yılında hayata geçen projelerde gerçekleştirilen faaliyetler ve kazanımlar hususunda bilgilendirme sunumu yapıldı. Sunumun ardından toplantıya katılan katılımcıların önümüzdeki yıl planlanan projelere ilişkin görüş alış verişlerine yer verilmesiyle gelecek üretim sezonu için yol haritası belirlenerek toplantı sona erdirildi.

Editör: Haber Merkezi