'Dünya Engelliler Günü' etkinlikleri kapsamında Anadolu Sakatlar Derneği başkanı Osman Kılıç'ın yerel Büyük Kayseri gazetesinde yayımlanan röportajında, kazada bir uzvunu kaybeden engellinin 'Bu Allah’ın vergisi, ben bir hata yaptım bu cezayı çekiyorum' demesi gerektiğini söylemesi, sosyal medyada engellilerin büyük tepkisini çekmişti.

"ENGELLİNİN MALZEME YAPILMASINA İZİN VERMEYİZ"
Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç'ın bu sözlerine engelli dernekleri başta olmak üzere bir çok kişi tepki gösterdi. Tepkilerin sosyal medyada çığ gibi artması üzerine açıklama yapan Osman Kılıç, sanki engelli olmanın Allah'ın bir cezası olduğunu söylediği gibi yanlış algı oluştuğunu söyledi.Tepkilere bugün yazılı bir açıklama ile yanıt veren Osman Kılıç, şöyle konuştu:

'' Engelliye hizmet etmek, bizim varlık sebebimizdir. Biz engelli camiası için bu yolda canımızı vermeye hazırız. Bazı art niyetli kişiler engelliler üzerinden prim yapmak, güç kazanmak ve menfaat elde etmek için her yolu ve çabayı göstermektedirler. Bunun içinde her konuyu fırsat bilmekte ve malzeme olarak kullanmaktadırlar. Yaklaşık 10 yıldır Anadolu Sakatlar Derneği Genel Başkanlığını yapmaktayım. Bu zaman zarfında Türkiye genelinde Konfederasyon, Federasyon ve Birçok sivil toplum örgütleri bizim faaliyetlerimizi ve projelerimizi örnek alarak çalışma yapmışlardır. Bizler engelliyi; üzmeyi ve küstürmeyi değil yaşatmayı hedef edinmişizdir. Kamuoyunda bizleri engelli düşmanı olarak gösterme çaba ve gayretinde olan fırsatçı kişiler şunu iyi bilsinler ki; biz engelliyi ezdirmeyiz. Engellinin malzeme yapılmasına da izin vermeyiz. İnsani olarak bazen kastı aşan cümleleri hepimiz kullanabiliriz. Bu durum karşısında niyete bakmak ve; ne denilmek istenmiştir ona bakmak gerekir. Bir cümle cımbızla seçilerek şahsım hedef gösterilmiş ve yıpratılmaya çalışılmıştır. Bu tür sevimsiz konularla başta engelli camiası ve kamuoyu meşgul edildiği için ve bunlara fırsat verildiği için en derin kalbi üzüntülerimi ifade etmek isterim.'' 

Editör: Haber Merkezi