Vali Kamçı tarafından Valilik girişinde karşılanan BrçkoDisktrikt Bölgesi Başbakanı DamirBulceviç ilk olarak Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Daha sonra Başbakan Bulceviç ile birlikte gelen konukları Meclis BaşkanıEsedKadric, Ekonomik İlişkiler, Kültür ve Spor Dairesi BaşkanıPeroGudeljevic ve Ekonomi Fakültesi DekanıSrdanLalic’i makamında ağırlayan Vali Kamçı, burada yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, ziyaretin Kayseri ile Bosna Hersek arasındaki ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.Vali Kamçı, küreselleşen dünyada ticaret hacminin her geçen gün arttığını ifade ederek, Türkiye olarak dünyanın tüm ülkeleri ile ticaret yaptığımızın altını çizdi. Tarihi ve kültürel birçok bağların olduğu

Bosna Hersek, Makedonya, Kosova ve Avrupa’nın diğer ülkeleri ile ticareti daha da geliştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti: “Bu anlamda Kayseri Sanayi Bölgesi ülkemizin sayılı sanayi bölgelerinden birisi. Onlarında amacı dış ticaretimizi daha da yükseltmek. Bunda da önceliğimiz yakın ülkeler. Mevcut olan ticaret hacmimizi daha da geliştirmek amaçlanmaktadır. Değerli heyetin fabrikalara yapacağı ziyaretler bunun göstergesi olarak görülmektedir.

İnşallah ticaret hacmimiz daha da yükselir. Bu ziyaretle mevcut olan ilişkilere Kayseri’den daha fazlasını eklemiş oluruz.” BrçkoDisktrikt Bölgesi Başbakanı DamirBulceviç yaptığı konuşmada, sıcak karşılamadan dolayı Vali Kamçı’ya teşekkür ederek, “Brçko Bölgesi ile Kayseri arasında küçük bir adım, İki ülke arasında büyük bir adım olmasını umut ediyorum bu çalışmalarımızın. Bu ilişkiler sadece ticaret ve ekonomi ile güçlendirilmeyecek dostluğumuzun gelişmesine de katkı sağlayacaktır. Brçko Bölgesinin yasama, yürütme ve ekonomiden sorumlu en tepeleri bugün burada. Dolayısıyla bölgemiz ile yapılacak işbirliği konusunda karar alabilecek yetki ve istekteyiz. Sizleri de Brçko’da ağırlamak için sabırsızlanıyoruz.” dedi. BrçkoDisktrikt Bölgesi Meclis Başkanı EsedKadriç ise Kayseri ile ilişkileri geliştirmek için oldukça istekli olduklarını ifade ederek, “Biz savaştan bu yana oldukça yol kat ettik. Şu an ekonomik olarak daha çok güçlenmeye odaklanma zamanımız. Beyin göçüne izin vermeden istihdamı artırmayı amaçlıyoruz. Kayseri OSB ile planladığımız işbirliği modeli bizim amacımıza çok uyuyor.” dedi. Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan’ın da hazır bulunduğu ziyarette Vali Kamçı, BrçkoDisktrikt Bölgesi Başbakanı DamirBulceviç’eKayseri'nin önemli simgelerinden Osmanlı döneminde yapılan tarihi Saat Kulesi'nin kristal maketini hediye etti.

Editör: Haber Merkezi