Boydak Grubunun 2018 Yılı İlk Çeyreğinde 2.35 Milyar Tlolan Cirosu % 24’lük Artışla 2019 Yılının İlk Çeyreğinde(Ocak-Mart) 2.92 Milyar Tl’ye Yükseldi.

Basın Toplantısında Finansal Sonuçları Değerlendiren Boydakholding Yönetim Kurulu Üyesi Ve Ceo’su Alpaslan Baki Ertekin;“Başarılı Finansal Sonuçlarımız İle Ülkemiz İçin Çalışmaya, Üretmeyeve İstihdam Yaratmaya Devam Ediyoruz. Koşullar Ne Olursa Olsun,Ülke Ekonomisine Değer Katan, Bizi Daha Rekabetçi Kılanyatırımlarımızı Sürdürüyoruz.’

Boydak Holding tarafından düzenlenen ‘2019 Yılı İlk Çeyrek Basın Toplantısı’nda Holding ve bağlı şirketlere ilişkin finansal sonuçları ve projeleri açıklayan Alpaslan Baki Ertekin; ‘2018 yılında olduğu gibi 2019 yılı finansal başarımız ciddi bir ivme ile yükselmeye devam ediyor. Öncelikli ve değişmeyen hedefimiz ülke ekonomisine katkı sağlamaktır. Uzun vadeli değer yaratma stratejimizi ve rekabette bizi hep bir adım önde tutan yatırımlarımızı sürdürüyoruz.

Boydak Grubu olarak yılın ilk çeyreğinde ülkemizin geleceğine olan inancımız ve güçlü bilanço yapımızla faaliyet ve yatırımlarımıza kararlılıkla devam ettik. 2018 yılı ilk çeyreğinde 2.35 milyar TL olan ciromuz %24’lük artışla 2019 yılının ilk çeyreğinde (Ocak-Mart) 2.92 milyar TL’ye yükseldi. Grubun kombine vergi öncesi karı ise %66,4 artışla 250 Milyon TL’den 416 Milyon TL’ye, aynı dönemde ödenen vergiler ise %55’lik artışla 120 Milyon TL’den 186 Milyon TL’ye ulaşmıştır’’ dedi.

Holding’in 2019 yılı ilk çeyreğinde gerçekleştirdiği proje ve yatırımlar hakkında da açıklama yapan Ertekin; "Mobilyadan, enerjiye, demir-çelikten, tekstile pek çok farklı sektörde teknoloji ve inovasyon kabiliyetlerini artırmaya odaklandıklarını vurguladı. ‘Artık kabına sığmayan Bellona Eylül ayında tamamlanacak 48 bin m2 kapalı alanıyla 6. fabrikasını inşa ediyor, dünyanın en önemli kumaş üreticilerinden olan Boyteks’te ise 23 metre tavan yüksekliğine sahip yeni Ham Örme Kumaş Deposu yatırımı gerçekleştiriyoruz.

Teknoloji ve dijital yatırımlar artık üretim dünyasının vazgeçilmez özelliklerinden biri. Tüm şirketlerimizi SAP R3 versiyonundan yeni nesil S4 HANA’ya taşıyoruz. Boydak Holding ve şirketlerimizde tüm iş süreçlerimizi yeniden gözden geçiriyor, farklı yazılımlar kullanan tüm şirketlerimizi SAP ERP platformu üzerinden daha bütünleşik ve entegre bir yapıda yönetmeyi hedefliyoruz.’

Hem ulusal hem de uluslararası pazarda sahip olduğumuz güçlü duruşu devam ettirmek çok önemli. Mobilya markalarımızla mağazacılık alanındaki atılımlara hem yurtiçi hem de yurtdışında yeni mağazalar ile devam ediyoruz. Mobilya alanında yaptığımız yatırımları sadece mağaza yatırımı ile sınırlandırmıyor, markalarımızın pazarlama stratejilerini de güncelliyoruz. Bu doğrultuda Mondi markamızda logo değişim sürecine başlamış bulunmaktayız. Mondi yeni kurumsal kimliği, marka konumlandırması ile sahip olduğu müşteri kitlesinin yanında çok daha geniş bir profile hitap etmeye hazırlanıyor’.

Toplantıda halı sektörünü çok heyecanlandıracak bir bilgi daha paylaşan Boydak Holding Ceo’su Alpaslan Baki Ertekin ‘1952 yılında kurulan ve ülkemizin en çok tercih edilen, en çok bilinen Türkiye’nin ilk makine halısı Gümüşsuyu markası yeniden doğuyor. Gümüşsuyu, yeni ürünleriyle bundan sonra da trendlere yön verecek.’’ dedi

Editör: Haber Merkezi