KAYSERİ'DE kurulu Boydak Holding tarafından, oluşturulan Boydak Ormanı'nın lisansının iptaliyle ilgili olarak Kayseri Orman İşletme Müdürlüğü, alanın yönetmeliğe uygun hale getirilmediği ve bu nedenle lisansın iptal edildiğini söyledi. Boydak Holding ise lisansın iptal edilmesine rağmen, Orman Bölge Müdürlüğü'nün talebi üzerine, şimdilik kaydıyla sahanın bakım ve sulama işlerini kendilerinin yaptığını açıkladı.

Kayseri Orman İşletme Müdürlüğü'nün açıklamasında, Kayseri ili, Hacılar ilçesinde bulunan 103 hektarlık sahanın 2008 tarihinde Boydak Holding adına tahsis edildiği belirtilerek, "Söz konusu sahada 2010 yılında yönetmeliğe aykırı bina ve tabelalar yapıldığı tespit edilmiş ve bunun neticesinde gereğinin yapılması için yazışmalar yapılmıştır. 2014 yılında projede revizyon yapılmasına rağmen tespit edilen bu yanlışlar düzeltilmemiştir" denildi. Son olarak geçen mart ayında Boydak Holding uyarılarak, sahanın Özel Ağaçlandırma Yönetmeliği'ne uygun hale getirilmesini istediklerini belirten Orman İşletme Müdürlüğü, verilen ek süreye rağmen bu yapılmayınca 20 Temmuz 2015 tarihinde sahayı teslim aldıklarını duyurdu. Açıklamada, "İşletme Müdürlüğünce sahaya herhangi bir fiziki bir müdahale yapılmamış, mevcut olan her şey korunmuştur. Maksatlı olarak haber yapılan tabelalar, ilgili Holding tarafından sökülmüştür.
 "BAKIM VE SULAMASINI YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Boydak Holding de lisans iptaliyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Holdingin açıklamasında, Boydak Ormanı lisansının iptal edildiği, ancak Orman Bölge Müdürlüğü'nün talebi üzerine, şimdilik kaydıyla sahanın bakım ve sulama işlerini kendilerinin yaptığı bildirildi.


Editör: Haber Merkezi