Kayseri Sanayi Odası’nın Eylül ayı olağan meclis toplantısında konuşan KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, DEİK’de görev almaması nedeniyle ortaya atılan söylentiler hakkında üyelerini uyararak, ““Aman tufaya düşmeyin! İşimizin başındayız dışlanma işlenme falan yok” dedi. TÜSİAD Yüksek İstişare toplantısı ve sonrasında yaşanan gelişmeler ile ortaya atılan iddialara da KAYSO kürsüsünden yanıt veren Boydak, “Sanki suç işlemişiz gibi davranıyorlar. Ben TÜSİAD’ın üyesiyim o toplantıya gitmemden doğal ne olabilir” dedi.Kayseri Sanayi Odası’nın Eylül ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Meclis Başkanı Nurettin Okandan yönetiminde gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda meclis üyesi katıldı.

“BU FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRİN”

Toplantının açılışında konuşan Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, yeni çıkan torba yasa konusunda borçlu üyeleri uyararak, 3-4 yılda bir elde edilebilen bu fırsatı iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi. Boydak, “Bu dönemi sanayicilerimiz es geçmesin. Böyle bir fırsat 3-4 yılda bir gelir. Bu dönemi dikkate alıp iyi analiz edelim” dedi.

“DIŞLANMA, İŞLENME FALAN YOK, İŞİMİZİN BAŞINDAYIZ”
KAYSO Başkanı Boydak sözlerinin devamında bu dönem DEİK’de görev almaması nedeniyle ortaya atılan söylentilere de yanıt verdi. “Aman tufaya düşmeyin! İşimizin başındayız dışlanma işlenme falan yok” diye konuşan Boydak, DEİK de yeni görev alan Berna İlter’e yeni görevinde başarılar dileyerek şu ifadeleri kullandı:
“DEİK de bize görev verilmediğine ilişkin basına yansımış, doğrudur. Yaklaşık 8 yıldır ben DEİK de Yönetim Kurulu’nda görev yaptım. Eksik olmasın Rıfat Hisarcıklıoğlu başkanımızın yönetimindeydim. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Güzel bir şekilde ülkemizi temsil ettik. Nasıl biz 8 yıl görev yaptıysak başka bir arkadaşımızın da bundan sonra görev yapması gayet doğaldır. Hatta Kayserili bir arkadaşımız olan Berna hanımın orada görevlendirildiğini duydum. Hayırlı olsun. Burada boydak dışlanıyor falan böyle bir şey olmaz. Bu kamu hizmeti olmazsa da niye olmadı dememek lazım. Türkiye’de binlerce iş adamı var. Bu gün biz varız yarın başkası var. Tıpkı KAYSO’da olduğu gibi bizden öncede Mustafa Çapar ağabeyimiz 10-12 sene başkanlık yaptı. Buralarda bizim olgunluğumuzu göstermemiz lazım. Aman tufaya falan düşmeyin! İşimizin başındayız dışlanma işlenme falan yok. Bizi sevende çok sevmeyen demeyelim de bizi eleştirmeyi sevende çok. Özellikle Kayseri’de! Hakaret olmasın her türlü eleştiriye açığız. Ama hakaret olursa biz de gereğini yapar, cevabını da veririz.”

“SANKİ SUÇ İŞLEMİŞİZ GİBİ DAVRANIYORLAR”
TÜSİAD Yüksek İstişare toplantısı ve sonrasında yaşanan gelişmeler ile ortaya atılan iddialara da KAYSO kürsüsünden yanıt veren Başkan Boydak, “TÜSİAD toplantısına katıldık. Yahu buraya gittiğimizde sanki suç işlemişiz gibi davranıyorlar. Ben TÜSİAD’ın üyesiyim o toplantıya gitmemden doğal ne olabilir. Şu oldu bu oldu şeklinde söylentiler çıktı. Biz yıllardır o toplantıya gideriz. Yok ‘Mustafa Boydak fırça yedi’ yedi falan! O toplantıyı memleketimizin Cumhurbaşkanı onurlandırdı. Bizimde o toplantıya katılmamızdan daha doğal bir şey olamaz. Sayın Cumhurbaşkanımız da içinden geldiği gibi konuşan birisi saygı duymak lazım” dedi.

“ELEŞTİRİN AMA KÜFÜR HAKARET OLMASIN”
TÜSİAD toplantısı sonrası, kendisinin kişisel Twetter hesabından yoğun saldırı ve eleştirilere hedef olduğunu da anlatan Boydak, şahsına saldırıda bulunan kişilerin IP numaralarının da Kayseri’den çıktığını belirterek şunları söyledi:
“Bu konuda Twetter’dan bir sürü mesajlar geliyor. Bir de kaba yazıyorlar. Yahu arkadaşlar yazın ama kaba yazmayın. O yazılanlara yanıt vermeye terbiyem müsaade etmiyor. Bizim de ailemiz var çoluk çocuğumuz var. Eleştirin ama küfür hakaret olmasın. Ben onları zaten engelliyorum. Ama hemşerilik de var. O hakaretleri yazanları takip ettiriyorum. Bakıyorum ki; IP numaraları hep Kayseri’den çıkıyor. Haberiniz olsun.”

“GÜL, BAŞIMIZIN TACIDIR”

Boydak diğer yandan 11. Cumhurbaşkanı Abudullah Gül’ün Kayseri ziyaretini de değerlendirerek, “11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Kayseri’ye geldi. Biz de tüm programlarına katıldık. Kendisiyle gurur duyuyoruz Allah razı olsun. Kayseri’nin adını altın harflerle tarihe yazdırdı. Alkışlıyoruz. 7 yıl Türkiye’nin başkomutanı olarak görev yapmak hakikaten ayrı bir şey arkadaşlar. Kendisinin görevde bulunduğu süre zarfında da Kayseri Sanayi Odası’nın özel bir yeri oldu. Çok yerlere gittik çok programlara katıldık. Allah razı olsun, saygı ve minnetle anıyoruz. Başımızın tacıdır, büyüğümüzdür, artık Türkiye’nin en akil insanlarından bir tanesidir. İnşallah daha ileride Türkiyemize çok daha güzel hizmetleri olacaktır. Dünya insanlığına hizmetleri olacaktır diye inanıyoruz” şeklinde ifadeler kullandı.

HABER: ALİ TÜRKASLAN- ŞEVKET TEKİN

 
Editör: Haber Merkezi