ABD'nin Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams ve yanındaki heyet, Vali Orhan Düzgün'ün yanı sıra Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'ı ziyaret etti.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Kayseri'ye gelen ABD Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams ve heyeti ilk olarak Vali Orhan Düzgün'ü ziyaret etti. Ziyarette Vali Düzgün, misafirlerine Kayseri hakkında bilgi verdi. Kayseri'nin ticaret şehri olduğunu belirten Vali Düzgün, son yıllarda turizm alanında da önemli mesafe aldığını belirterek, "Umarım bu ziyaretler karşılıklı olarak şehirlere, ülkelere fayda sağlar. İlişkilerin gelişmesi ile birlikte hem ekonomik hem de kültürel iş birliği güçlenir" dedi.

Kayseri'de olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams ise "Amerikan'ın Kayseri'si de Brooklyn'dir" diye espri yaptı.

Amerikalı heyet, Valilik ziyaretinin ardından Ticaret Odası'na geçti. Burada Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve yönetimi ile bir araya gelen heyet üyeleri, kentin ticari potansiyeli hakkında bilgi aldı.

Kayseri'nin geçmişten beri ticaretin yoğun bir şekilde yapıldığı bir şehir olduğunu belirten Başkan Hiçyılmaz, "Kayseri'nin, ticaret genlerinde var. Bu topraklar verimli olmadığı için insanlar da ticarete yönelmişler. Umarım bu ziyaretler de iki şehir arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesine vesile olur. Önümüzdeki günlerde iki bölgenin iş adamları bir araya gelerek, iş birliği yapma yönünde kararlar alırlar. Bu konuda Ticaret Odası olarak sizler bir kez daha Kayseri'de ağırlamaktan mutlu oluruz" diye konuştu.

Kayseri'nin son yıllarda turizm alanında da yatırımlara ev sahipliği yaptığını kaydeden Hiçyılmaz, "Stres atmak istiyorsanız, siz de her zaman Kayseri'ye gelebilirsiniz. Bu konuda size Kayseri'yi önerebiliriz. Buraya gelirseniz, yoğun çalışma ortamında stres atabilirsiniz" dedi.

Ziyarette işadamlarının karşılıklı görüş alışverişinde bulunmasına yönelik bir çalışmanın olumlu olacağını dile getiren ABD'nin Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams ile Hiçyılmaz, ziyaret sonunda günün anısına karşılıklı olarak birbirlerine hediye verdi.

Editör: Haber Merkezi