Kayseri'nin en işlek caddelerinden Millet Caddesinde, 5 taksici şoförlük yapıyor. Durakları bulunmayan taksiciler, caddede bulunan bir bankı durak yaptı. Taksi şoförlüğü yapan Mehmet Turgut, 3 kişilik bir banka taksi durağı yazısı yazarak, bankı durak olarak kullandıklarını ifade etti. Vatandaşlarla bu konuda sıkıntılar yaşadıklarını belirten Turgut, "Vatandaşlarla bankı bölüşemiyoruz. Onlar geliyor, oturuyor banktan taksi yazısı kapanıyor. Vatandaşları uyardığımızda 'Belediyenin bankı bu, siz karışamazsınız' gibi tepkilerle karşılaşıyoruz" diye konuştu.

"HALEDECEĞİZ DEDİLER AMA ILGILENEN OLMADI"

Gerekli yerlere dilekçe yazdıklarını belirten Turgut, olumlu dönüş alamadıklarını belirtirken, kış mevsiminin gelmesiyle endişelenmeye başladıklarını ifade etti. Turgut, "Sultan hamamın yanında yerimiz vardı. 'Başka yeri vereceğiz' diye orayı kapattırdılar. 20 senedir her türlü mercilere başvurduk. Bütün Belediye Başkanlarımızla bu işi konuştuk. Seçim zamanı herkes geliyor soruyor. Tüm partilerden bahsediyorum. Hiç kimsede bu konu ile ilgili bir şey yapmıyor. Yazın sıcakta, kışın soğukta zorlanarak günümüzü geçiriyoruz" ifadelerini kullandı.

"ABDEST ALACAK, NAMAZ KILACAK YERİMİZ YOK"

İhtiyaçlarını karşılayacak bir yerlerinin olmadığına değinen Turgut, "Bir abdest alacak, namaz kılacak yerimiz yok. Misafirimize bir bardak çay ikram edebileceğimiz yerimiz yok. Çay demleyecek yerimiz yok. İçimiz ısınsın diye akşama kadar 20 tane çay içiyoruz çayın tanesi olmuş 2 lira. Kulübemiz olmadığından bu rezillikleri yaşıyoruz. Kış geldi yarın havalar sıfırın altına düştüğünde bırakıp gidenler olacak. Ayağımız soğuktan buz tutacak" dedi. (BGC)

Editör: Haber Merkezi