Melikgazi İlçesi Kılıçaslan Mahallesi Mustafa Şimşek Caddesi Kültür Apartmanının bodrumunda yaşam mücadelesi veren Uluyol ailesi yaşadıklarını Kayseri Yerel Haber’e anlattı. 1 yıldız kanalizasyondan gelen sular Uluyol ailesinin evine giriyor.

BU PİS SULARDAN EVDEKİ 2 ÇOCUK HASTALANDI

Mikropların evde cirit attığı bu zor ortamda 7 yaşındaki Ecrin Fatma Uluyol’un başarısı hem ailesini hemde öğretmenlerini mutlu etti. Bu evden sınıf birincisi çıkması dikkat çekti. Ecrin Fatma Uluyol pis sulardan dolayı hastalandığı için karnesini almaya bile gidemedi.

Evde bulunan tek bir kanepede hem Ecrin hemde 2 yaşındaki kardeşi uyumaya çalışıyor. Yetkililerin hem Ecrin’e hemde Uluyol ailesinin bu kanalizasyon sorununa çözüm bulması gerekiyor.

“ÇOCUĞUM SINIF BİRİNCİSİ OLDU AMA KARNESİNİ ALAMADI”

1 yıldır evlerini kanalizasyondan gelen sunun bastığını dile getiren baba Ahmet Uluyol, “1 yıldız bu sorunu yaşıyoruz. Çocuklarım her gün hasta oluyor. Mikropların içinde yaşamaya çalışıyoruz. 2 ve 7 yaşında iki çocuğum var. 7 yaşındaki çocuğumun bugün karne günüydü ama hasta olduğu için gidemedi ben gittim karnesini aldım. Çünkü evimizi sürekli bu pis sular basıyor, yetkililer ise ilgilenmiyor.”dedi.

Editör: Haber Merkezi