Ak Parti’nin yapılan 7’inci büyük kongresinde ortaya çıkan kalabalık bir türlü gündemden düşmüyor. Vaka sayılarının arttığı şu günlerde ortaya çıkan tabloya Kayseri Barosu Başkanı Cavit Dursun’da tepki gösterdi.

Dursun sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ Azami ! 300 kişi, kişibaşı asgari ! 8 m2 kuralının ! uygulandığı resimler... !!!

Bu zihniyetin, bu ülkeye adalet, hak ve hukuk getireceği iddiası bir yana, hukuk reformu, insan hakları ve yargı reformu yapacağı iddiası bir yana; tam tersine, var olan sistemi bile alt üst ettiği aşikardır. Kendi ülkesine, kendi insanına, kendilerinin koyduğu kurallara ve dolayısıyla kendilerine bile saygı duymadıklarının resimleridir bunlar. Pandemi kurallarını hiçe saymaları, devlet düzenine uymamaları, 81 ilden yola çıkan otobüslere yolda hiçbir kontrol yapıl-a-maması, vatandaşlara konulan her türlü yasak ve verilen her türlü cezalardan ari olmaları, bunları hiçbir vali, hiçbir kolluk görevlisi, hiçbir medyanın gör-e-memesi yanında; bu görüntüler, yaşananlar ve olanlar VİCDANLARI sızlatmış, devlete, kurumlara ve kurallara olan güven ve saygıyı ağır derecede zedelemiştir. Anayasa ve Kanunları kağıt parçası olarak gören bu anlayış ; bu ülkede adalet, eşitlik, vicdan, liyakat, ehliyet, yargı sistemi ve hukuk devletinin önündeki en büyük engellerden birisidir. Hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ve vicdana dayalı bir yönetim ve adalet anlayışı tek kurtuluş yolumuzdur.”dedi.

Editör: Haber Merkezi