AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Ankara'da meydana gelen saldırının ardından Kayseri mitinginin iptal olduğunu söyleyerek, "Böyle bir ortamda şenlik havasında miting yapmak doğru değil" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Ankara'da ki saldırıyla alakalı konuşan Özhaseki, ölenlere rahmet diledi. Faillerin bir an önce bulunacağını kaydeden Özhaseki, "Bilindiği gibi bugün ülkemiz terör saldırısı ile sarsıldı. Bunu yapanları lanetliyor ve kınıyoruz. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Geride kalanlara baş sağlığı diliyoruz. Bilindiği gibi ülkemizde yıllardır süre gelen bir terör meselesi var. Bu terör hadisesinin geçmişine baktığınızda 40 yıla dayanan yıllardır hiçbir kural tanımaksızın orada cinayetler işleyen bir yapı var. Buna karşı zaman zaman alçalan, zaman zaman yükselen oranda Türkiye Cumhuriyeti, silahlı kuvvetleri ile, polisleri ile mücadeleye devam ediyor. Bu mücadelede gayret eden tüm kardeşlerimize kolaylıklar diliyoruz. Kazasız ve belasız çalışmalar diliyorum. Anadolu coğrafyası zor bir coğrafyadır. İçerisinde yaşadığımız ortam zor bir ortam. Etrafımızda yaklaşık 7 ülke, idare edilemez durumdadır. Libya’dan başlayarak Irak’a kadar devam eden, Kafkas coğrafyasından Avrupa’ya kadar devam eden bizim etrafımızda ki coğrafyada kan akıyor ve birçok ülkede idare edilemez duruma gelmiş durumdadır. Kendi ülkemizin içinde bulunduğumuz ortamda bu problemlerin olduğunu hepimiz biliyoruz. Son birkaç aydır devam eden ayrılıkçı, bölücü terör örgütüne karşı Türkiye Cumhuriyet hükümetinin AK Parti hükümetinin almış olduğu yerinde bir kararla sürdürülen mücadele artık etkili olmaya başlamıştır. 2 binden fazla terörist etkisiz hale getirilmiş, terörün beli kırılmış ve artık terör örgütü şaşırmış durumdayken bireysel olaylara, vur kaç taktiği ile bir takım olaylara, canice cinayetlere yönelmiş bir örgüt var karşımızda" diye konuştu.
Terör örgütü PKK'nın seçimleri istemediğini söyleyen Özhaseki, "Bu örgüt seçimleri de istemiyor. Türkiye’de özellikle huzuru da istemiyor ve barışı da dinamitlemek istiyor. Siyasi uzantılarının da barış özgürlük gibi söylemlerinin hiçbir anlamı yok. Kimsede bunlara aldanmıyor. Bu terör örgütünün son günlerde daralmışlığı, bitmişliği ve tükenmişliği bu tür olaylara da sebebiyet verecek şekilde gözüküyordu. Olayın siyasi temsilcilerinin yapmış olduğu açıklamalara bakarsanız, bu işi güya Türk Silahlı Kuvvetleri veya devletin güvenlik güçlerinin yaptığı gibi bir ima vermeye çalışıyorlar. Bu kabul edilemez bir durum. Erken hüküm vermek zor. Bunu kimin yaptığı ortaya çıkacaktır. Türkiye Cumhuriyeti bunu altından kalkacak güçtedir. Bunların faillerini bulacak güçtedir" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi