Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında seyyarlar ve dilencilerle ilgili bir toplantı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan toplantı sonrası ortak bir açıklama yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, Kayseri Sebze ve Meyve Komisyoncuları Dernek Başkanı Yüksel Garip, Kayseri Sebze ve Meyve Pazarcılar Odası Başkanı Osman Akbıyık, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Kenan Arslan ve Kayseri Sebze Meyve A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Burhanettin Acar katıldı.

Toplantı sonrası imza altına alınan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Bu şehir Hepimizin. Önemli olan halkın huzuru ve güvenliğidir. Gıda gibi çok önemli bir konuda sağlıklı olup olmadığı belli olmayan ürünlerin satılması başlı başına bir sorundur. Haksız kazanca ve haksız rekabete sebebiyet vermek ve kayıt dışının artmasına vesile olmak şehrimize yapacağımız en büyük kötülük olacaktır. Bu doğrultuda haksız rekabet yapan seyyarlarla ve duygu sömürüsü yapan dilencilerle mücadele sadece belediyeler bünyesindeki zabıta birimlerinin değil, tüm halkımızın sorunu ve sorumluluğudur. Bu sorumluluğun yerine getirilmesi vatandaşlık görevidir. Bizler Kayseri’mizi seviyoruz ve bu şehrin çok daha düzenli bir şehir olmasını istiyoruz. Bu nedenle de topyekun seyyarlarla ve dilencilerle mücadele etmeyi bir görev biliyoruz. Halkımızın da bizlere bu konularda destek vermesini istiyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Editör: Haber Merkezi