Çok sayıda çiftçinin katıldığı programda Ziraat Mühendisleri Odası üyesi olan, alanında uzman Ziraat Mühendisi M. Akif Yazar, doğru tarım, verimli gübreleme, sürdürülebilir sulama gibi konular hakkında bilgiler verdi.

Ziraat Mühendisi M. Akif Yazar; ‘’Tarım sektöründeki sorunlar, köylerdeki nüfusun azalması ve tarım ile uğraşan nüfusun gittikçe yaşlanmasına bağlı olarak önümüzdeki dönemde tarım faaliyetleri şirketleşecek ve bugün arsa sahibi olanlar yarın kendi arsasının işçisi konumuna gelecek. Bu nedenle ülkemizdeki çiftçilerimizi maddi ve manevi olarak desteklemeli, tarım sektörü ile ilgili yatırımlarımıza daha çok önem vermeliyiz’’ dedi.

Programda konuşan TEKDER Şube Başkanı Ali Kemal Ergül ise; ‘’ Ülkemizde tarımsal faaliyetler yapan nüfus gün geçtikçe azalmakta ve bu nüfusun yaş ortalaması yükselmekte. Ayrıca tarım sektöründe üretim maliyetlerinin önceki yıllara göre yükseldiği görülmekte. Bu durum ülkemizdeki tarımsal ürünlerin sayısını azalttığı gibi üretimin kalitesini de düşürmekte. Bizler TEKDER Kayseri olarak, sahip olduğumuz teknik bilgi ve birikimi şehrimiz ve ülkemiz yararına kullanmaya devam edecek, başta çiftçilerimiz olmak üzere tüm üretici vatandaşlarımızın maddi ve manevi destekçisi olacağız’’ dedi. Program sonrasında konuşan Tuzhisar Köyü sakinlerinden Mehmet Sarıçiçek ise; ‘’TEKDER’e teşekkür ediyoruz. Herkesin çiftçiye sırtını döndüğü bir dönemde buraya gelerek bize eğitim verdiler.’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi