Kayseri'nin Bünyan ilçesinde, geleneksel hale gelen Kış Yüzme Şenliği eksi iki derecede yüzlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde Bünyan Belediyesi ve Bünyan Dostları Grubu Derneği işbirliğinde Pınarbaşı mesire alanındaki gölette dokuzuncusu düzenlenen şenlik, 5 ilden yaklaşık 100 sporcunun doğa yürüyüşüyle başladı. İlçe merkezinden yürüyüşe geçen sporcular, şenliğin yapılacağı gölete geldi.

Burada kendilerine ayrılan bölümde hazırlıklarını yapan sporcular, sıfırın altında 2 derecede gölete girerek yarıştı. Yarışmada birinciliği Yasin Tuna Başpınar, ikinciliği Orhan Demir, üçüncülüğü Ali Ortadağ elde etti.

Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, gazetecilere, şenliğe Türkiye'nin farklı illerinden katılım olduğunu söyledi. Etkinliğin gelenekselleştiğini belirten Altun, Bünyan Belediyesi ve Bünyan Dostları Grubu Derneği işbirliğinde yüzlerce misafirimizin katılımı ile gerçekleştirilen kış yüzme etkinliğine İlçe Başkanımız Yıldıray Hakkı Koç,teşkilatımız ve belediye meclis üyelerimizle katıldık. İlçemiz başta olmak üzere Kayseri, Sivas, Kırşehir, Gaziantep, Mersin ve Ankara gibi illerden gelen misafirlerimizle tek tek yakından ilgilendik. Bünyan ve Kayseri'nin tanıtımına katkı sağlamayı amaçladığımız bu etkinlikte soğuk havaya rağmen yüzme yarışına katılan ve kazandıkları madalyaları depremzedelere adayan sporcularımızı tebrik ediyorum. Etkinliğin düzenlenmesinde  eneği geçen Bünyan Dostları Grubu Derneği Başkanı Şener Serim'e, yönetim kuruluna, kıymetli mesai arkadaşlarıma, sporcularımıza ve alanı dolduran katılımları ile etkinliğe anlam katan yüzlerce vatandaşımıza teşekkür ediyorum.

Bünyan Dostları Derneği Başkanı Şener Serim de şenliğin dokuzuncusunun düzenlendiğini belirterek, "Sportif bir etkinlik düzenliyoruz. Sivas, Kırşehir, Gaziantep, Mersin ve Ankara gibi illerden katılımcılar var. Doğa yürüyüşüne yaklaşık 100 kişi katılıyor. Suyun sıcaklığı yaz kış 17 derece, hava sıcaklığı ise eksi 1-2 derece civarında." dedi.

Yarışmaya katılan 11 yaşındaki Nazlı Yağmur ise biraz üşüse de yüzüp eğlendiğini, gelecek yıl da yarışmaya katılacağını kaydetti.

Program sonunda dereceye giren sporculara madalyaları verildi, Bünyan Belediyesi tarafından katılımcılara kuru fasulye ve pilav ikram edildi.

Editör: Haber Merkezi