DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Kayseriili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız;Bünyan Elbaşı Karadayı Sulaması’nda çalışmaların devam ettiğini belirterek projenin tamamlanması ile 54.020 dekar arazisini modern borulu sistemle sulanacağını söyledi.

Yıldız,’Projenin %16,42 ’lik kısmı tamamlanmış olup;yaklaşık 212kilometrelik CTP ve HDPEborunun 39kilometresi döşenmiştir. Şantiye sahasına indirilen 2400 mm ve 2200 mm’lik CTP borularının kazıları yapılmaktadır.Projenin hayata geçirilmesiyle milli ekonomiye 2021 birim fiyatları ile yılda 36 milyon 962 bin 150 Türk Lirası katkı sağlanacaktır.” dedi.

Editör: Haber Merkezi