Arap alfabesi ile yazılmış bir tabela... Üzerinde yemek resimlerinin olduğu kareler… Sanırsınız Suriye toprakları.. Ülkelerinden kaçıp Türkiye’ye gelen Suriyeliler, Kayseri’de de işletme sahibi oldu. Lokantalarını açan Suriyeliler burada Alman ve Ruslara ait yemekleri de yaparak satışa sunuyor.
Ülkelerinde çıkan olaylar sonrası Türkiye’ye yerleşen Suriyeliler, Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olacak Sahabiye Mahallesi’nde lokanta açtı.

Suriyelilerin, Sahabiye Mahallesi’nin ara sokaklarında lokantalar açarak, kendilerine özgü yemeklerin yanı sıra Alman ve Ruslara ait yemekleri de yaptıkları gözlerden kaçmadı. Kayserili dükkan sahibinin kiraya verdikleri dükkanlara lokanta açan Suriyeliler, Dahita, Maksiki, Şiş tavuk, İskelo, Soğan şişko ve Hamburger yapıp satıyor. Suriyeli işletmeciler işlerinin iyi olduğunu söyleyerek, “Türkiye’de işlerimiz güzel, burada rahatça çalışıyoruz. Bize ait yemeklerin yanında Rus ve Almanların da yemeklerini yapıp müşterilere sunuyoruz, burada olmaktan memnunuz” dedi.

Editör: Haber Merkezi