Talas Selçuklu Evi önünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanıp gözaltına alındıktan sonra adli kontrol kaydıyla serbest bırakılan Cumhuriyet Halk Partisi üyesi ve Talas İlçesi seçim sorumlusu Olcay Büyükelbaşı'nın aralarında tehdit, hakaret ve cinsel sarkıntılık olmak üzere 11 ayrı suçtan dosyasının olduğu ortaya çıktı. Olayın yaşandığı gün ise 150 promil alkollü olduğu öğrenilen Büyükelbaşı'nın, bir grup gence hitaben "Şerefsiz Tayyip'in faşistliklerine boyun eğemeyeceğiz. Baş kaldıracağız, haydi harekete geçme zamanı. Fakirin çocuğu şehit oluyor. Enerji Bakanı Taner Yıldız eğer dürüstse kendi çocuğu şehit olsun" şeklinde kışkırtıcı sözler söyler sarf ettikten sonra ise "A... koyduğumun Tayyip'i, bunu indireceğiz" şeklinde ifadeler kullandığı iddia edildi.
Cumhuriyet Halk Partisi üyesi ve Talas İlçesi seçim sorumlusu Olcay Büyükelbaşı, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretten göz altına alınıp hakim karşısına çıkartılmış, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Yaşanan gelişmelerin ardından Talas da yaşanan olayın iç yüzü ortaya çıkmaya başladı. 04 Ekim 2015 tarihinde saat 21.35 sıralarında 155 Polis İhbar Hattına Talas Selçuklu Evi önünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’a hakaret edildiğine dair üç ayrı ihbar alınması üzerine olay yerine giden polis ekipleri biri şikayetçi olmak üzere üç vatandaştan aldığı bilgiler doğrultusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden Olcay Büyükelbaşı'yı tespit edip Polis Merkezine götürdüğü öğrenildi.

"A…. KOYDUĞUMUNUN TAYYİP'İ, BUNU İNDİRECEĞİZ"
Olayın görgü tanıklarının ise ifadelerinde; 04/10/2015 tarihinde saat 21.35 sıralarında Talas Selçuklu Evi önünde Olcay BÜYÜKELBAŞI’nın bir grup gence hitaben "ŞEREFSİZ TAYYİP'İN FAŞİSTLİKLERİNE BOYUN EĞMEYECEĞİZ, BAŞ KALDIRACAĞIZ, HAYDİ TOPLANIN HAREKETE GEÇME ZAMANI, FAKİRİN ÇOCUĞU ŞEHİT OLUYOR, ENERJİ BAKANI TANER YILDIZ EĞER DÜRÜSTSE KENDİ ÇOCUĞU ŞEHİT OLSUN" şeklinde gençlere kışkırtıcı sözler söylediğini ve Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret ettiğini duyunca hemen Polis 155'i aradığını ve durumu bildirdiğini, Olcay BÜYÜKELBAŞI’nın gezi olaylarında da Talas Anayurt Mevkiinde gençleri örgütlediğine, kamu düzenini bozmaya yönelik girişimlerde bulunduğuna ve tam hatırlamadığım bir tarihte yine Selçuklu evi önünde otururken "A…. KOYDUĞUMUNUN TAYYİP'İ, BUNU İNDİRECEĞİZ" dediğine de şahit olduğunu bunlardan dolayı şahıstan şikayetçi oldukları belirlenmişti.

CİNSEL SARKINTILIK DAHİL 11 AYRI SUÇ DOSYASI VARMIŞ
Polise verdiği İfadesinde suçlamaları kabul etmediği öğrenilen Olcay Büyükelbaşı’nın Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olduğu, daha önceden tehdit, hakaret ve yüz kızartıcı suçlardan cinsel sarkıntılık olmak üzere 11 ayrı suç kaydının bulunduğu ve olay esnasında da ise 150 promile varan derecede aşırı alkollü olduğu ortaya çıktı.
HABER: ALİ TÜRKASLAN
Editör: Haber Merkezi