Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Fahri Konsolos Harun Hasyüncü de yer aldı.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Sloven Büyükelçi Jazbec, Başkan Çelik'e Maribor ile Kayseri'nin kardeş şehir olması teklifinde bulundu.
Son bir ayda ikinci kez Kayseri'ye gelmekten dolayı mutlu olduğunu söyleyen Büyükelçi Jazbec, bunun aynı zamanda son resmi ziyareti olduğunu ifade ederek, "4 yıllık rutin periyot sona erdi ve gelecek ay ülkeme dönüyorum. Son bir ayda ikinci kez Kayseri'deyim ve bundan dolayı da mutluyum. Kayseri ile bizim ülkemizdeki Maribor şehrinin Kardeş Şehir olmasını arzu ediyoruz. Maribor da tıpkı Kayseri gibi ülkemizin sanayi ve ticaret şehri. Ayrıca Erciyes gibi kayak merkezi olan bir dağa sahip. Birçok yönüyle Kayseri ile uyum sağlayan bir şehir. Bu iki şehirin Kardeş Şehir olması her iki ülke ve şehir için çok yararlı olacaktır" dedi.

"İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Hafta sonu olmasına rağmen büyükelçiyi belediyemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Kendisi ikinci defadır Kayseri'de ve şehrimizle ilgili geniş bilgilere sahip oldu. Biz de inşallah oraya giderek teklif ettiği Maribor şehrini gördükten sonra hangi alanlarda işbirliğine gidilebileceğine dair bir kanaate varırız. Erciyes ile oradaki kayak merkezi işbirliği açısından somut bir dayanak olabilir. Ayrıca ekonomik açıdan neler yapılabilir onu da birlikte değerlendiririz. Belediyeler arasında altyapı, ulaşım vs. gibi konularda işbirliği imkanları aranabilir. Her alanda işbirliğine hazırız. Kendisine bundan sonraki görevinde de başarılar diliyorum" diye konuştu.

Büyükelçi Jazbec, ziyarette günün anısına Başkan Çelik'e kendi yazdığı ve Türkçe'ye 'Belgrad'da Bir Slovenyalı' adıyla çevrilen kitabını imzalayarak hediye etti.
Editör: Haber Merkezi