Anneleri Günü mesajında, annelerin hakkının ve yaptığı emeklerin karşılığının ödenmeyecek düzeyde büyük olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, mesajında şunlara yer verdi: “Annelerimiz, 9 ay karnında bizleri taşıdığı gibi doğumumuzun ardından da bir ömür boyunca bizlere kol kanat gererek bizleri büyütmüş, gözetmiş, bize karşılıksız sevgisini, emeğini vermiş en değerli varlıklarımızdandır. Şüphesiz, sevgili peygamberimizin (sav) buyurduğu gibi cennet annelerin ayakları altındadır. Karşılığını ödeyemeyeceğimiz emeklerin, sevginin, hakların sahibidir anneler. Bu nedenle elimizde olduğu kadar onları gözetmeli, ziyaret etmeli, gönüllerini hoş tutmalıyız. Diğer taraftan sevgi ve saygıda kusur etmemeli, ihtiyaçlarını karşılamalıyız. Onlar bizlere bebekliğimizde, çocukluğumuzda nasıl ihtimam göstermişse bizler de onlara o ihtimamı göstermeliyiz.”dedi.

“BÜYÜKŞEHİR AİLESİ OLARAK ANNELERİMİZİN YANINDAYIZ”

Annelerin sadece Anneler Günü gibi sembolik bir günde anılmaması gerektiğine de değinen Büyükkılıç, “Annelerimiz, sadece sembolik olarak belirlenen Anneler Günü’nde değil, her gün anılmalı, ziyaret edilmeli, ihmal edilmemelidir. Annelerimiz nasıl ki bizleri bir gün değil, ömürlerinin her günü hatta her saati, her anı düşündüyse bizler de aynı duyarlılıkta onları düşünmeliyiz. Bazı emekler vardır ki dünyada yeteri kadar karşılığı olmaz. Annelik de işte tam olarak bu türden bir olgudur. Her ne yaparsak yapalım anneliğin karşılığını ödeyemesek de en azından onları ihmal etmeyerek, gözeterek, ellerini öperek, hatırlarını sorarak, var ise ihtiyaçlarını gidererek, onları unutmayarak, memnun etmeye çalışarak, emeklerinin karşılığına vefalı olmalıyız” diye konuştu.

E38’DE ‘ANNELER GÜNÜ KAMPANYASI’

‘150’ci Yılda 150 Proje’ kapsamında hayata geçirilen www.e38.com.tr isimli dijital platformda satılan ürünler ile ilgili Anneler Günü kampanyası düzenlediklerini belirten Büyükkılıç, “Bu kapsamda bizler de Büyükşehir Belediyesi ailesi olarak bu özel günde elektronik ticaret sitemiz olan e38’de ‘Anneler Günü Kampanyası’ başlattık. e38 marka ürünlerimizde yüzde 20 ve buna ek sepette yüzde 8 indirim uygulayarak annelerimizi sevindirmek isteyenlere çam sakızı, çoban armağanı hediye sunmak istedik. Bu vesile ile başta Kayseri’mizdeki başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin gününü kutluyorum. Onlara Cenab-ı Allah’tan hayırlı, sağlıklı, sevdikleriyle uzun ömürler diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi