Cuma namazını İncesu ilçesi, Salih Hüseyin Kulaç Merkez Camisi’nde kılan Başkan Büyükkılıç, ardından esnaflarla selamlaşarak hayırlı işler ve bereketli kazançlar temennisinde bulundu. Vatandaşlarla da sohbet edip, istek ve taleplerini dinleyen Büyükkılıç, “İnsanı güzel, tarihi güzel, üzümü eşsiz güzel ilçemiz İncesu, Kızılören Mahallesi’nde kıymetli hemşehrilerimiz ile buluşup hasret giderdik” dedi.

AŞI OLMAK İSTEMEYEN VATANDAŞLARI İKNA ETTİ

İncesu ilçesi Kızılören Mahallesi’nde Leylüfer-Osman Hızal Aile Sağlığı Merkezi’ni de ziyaret ederek, salgın ile fedakârca mücadele eden sağlık çalışanlarına kolaylıklar dileyen Başkan Büyükkılıç, aşı olmakta tedirginlik yaşayan iki vatandaşı ikna ederek, aşı olmalarını sağladı. Toplumsal bağışıklığın kazanılması amacıyla aşı olmayan ilçe halkını aşı olmaya davet eden Başkan Büyükkılıç’a ilçe ziyaretinde İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek eşlik etti.

BAŞKAN, VALİ İLE PINARBAŞI’DA SEL BÖLGESİNİ İNCELEDİ

İncesu ziyaretinin ardından Pınarbaşı’ya geçen Başkan Büyükkılıç, Vali Şehmus Günaydın ile birlikte ilçeye bağlı 170 nüfuslu Olukkaya Mahallesi'nde şiddetli yağmur sonrası yaşanan sel felaketinin ardından bölgeyi yerinde inceledi.

Tüm ekiple birlikte yapılan çalışmaları hem yerinde görmek hem de ihtiyaçları tespit etmek amacıyla ilçeye ziyarete geldiklerini ifade eden Büyükkılıç, burada yaptığı açıklamada, selden etkilenen baştan sona vatandaşların sıkıntılarını, taleplerini giderme yönünde gayret göstereceklerini ve bir koyun ile kuzunun telef olduğunu öğrendiklerini söyledi.

Büyükkılıç, sıkıntıları en kısa zamanda gidereceklerini ifade ederek, “Muhtarımıza, köyümüzün güzel insanlarına, halkımıza teşekkür ediyor, bununla geçmiş olsun diyor, taleplerin en kısa zamanda giderme yönünde ekiplerimizle birlikte gayret göstereceğimizi buradan paylaşmak istiyoruz” dedi.

Vali Günaydın da selden zarar gören ilçe sakinlerine geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, sıkıntıların bir an önce giderileceğini belirtti. İlçedeki çocuklara Kayserispor forması ve futbol topu hediye eden Vali Günaydın ile Başkan Büyükkılıç’a inceleme sırasında Pınarbaşı Kaymakamı Salih Başara, Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu ile Pınarbaşı Ziraat Odası Başkanı Mesut Mucuk eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi