Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen ve Doğal Üretim Bahçesi’nde yeni dönem organik tarım üreticisi kullanıcılarını belirlemek amacıyla başlattığı Organik Tarım Temel Eğitim programları sürerken, Ziraat Mühendisi Dr. Gülay Beşirli, organik sebze yetiştiriciliği konusunda eğitimler veriyor. Başkan Büyükkılıç’ın organik tarıma verdiği önem doğrultusunda başlayan eğitimler tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, programda eğitmenlik yaparak katkı sağlayan Beşirli’ye teşekkür ederek, plaket takdim etti. Plaket takdiminde yaptığı konuşmada Büyükkılıç, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin organik ürünlerle ilgili çalışmasının gücünü anlayan, Yalova’dan, bu işin uzmanı geliyor. Bu da bizim bir anı olarak Gülay Hanım’a hediyemiz, gördükçe Belediye’mizi hatırlasın” dedi. Ayrıca Büyükkılıç, Beşirli’ye katılımından dolayı, teşekkür belgesi de sunarak, Kayseri’yi tanıtan kitaplar hediye etti.

“DENEYİMLERİMİZİ ÜRETİCİ ADAYLARIMIZLA PAYLAŞMA ŞANSIMIZ OLDU”

Programa eğitmen olarak katılan Ziraat Mühendisi Dr. Gülay Beşirli ise “Deneyimlerimizi üreticilerimizle, üretici adaylarımızla paylaşma şansımız oldu” diyerek şunları aktardı: “Burada biz üreticilerimize organik tarım prensipleri çerçevesinde ülkemizde mevcut olan Organik Tarım Kanunu ve Yönetmeliği kapsamında organik sebze yetiştiriciliği bilgisini paylaşıyoruz hep beraber. Onların deneyimi, bizlerin deneyimi birlikte harmanlayıp, yapacağımız işin yol haritasını belirliyoruz. Çok şükür, sabah ben şükrederek başladım. Neden diyeceksiniz. Zaman, mekan ve insan olarak bu çizgide buluştuk bugün itibari ile. Deneyimlerimizi üreticilerimizle, üretici adaylarımızla paylaşma şansımız oldu. Herkesin aynı zamanda, Regaib Kandilini de kutluyorum. Çok mübarek, güzel bir günde birlikteyiz.”dedi.

“ARKAMIZDA BÜYÜKLERİMİZİN DESTEĞİ OLDUĞUNDA YOL DAHA GÜVENLİ GELİYOR”

Plaket takdiminde Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ederek arkalarında büyüklerin destekleri olduğunda yolun daha güvenli olduğuna değinen Beşirli, “İklim, kovid, bir çok faktörü, uzaklık sebep yapabiliriz ama insan isteyince buluşabiliyor, Rabbim nasip eyledi. Teşekkür ederim. Hep birlikte olduğumuzu gösterdiniz bize. Arkamızda büyüklerimizin desteği olduğunda yol biraz daha güvenli geliyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi