Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. eğitmenleri tarafından İldem Cumhuriyet Mahallesi Saffet Arıkan Bedük Caddesi’nde Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 102. yıl dönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Spor A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Somtaş, protokol ve vatandaşlar katıldı.

Kutlamalarda gençlerin yanı sıra yaşlıların ve çocukların da bayram coşkusuna ortak olduğu görülürken, Başkan Büyükkılıç, çocuklara Türk Bayrağı dağıttı. 19 Mayıs Korteji, İldem Cumhuriyet Mahallesi’nde cadde ve sokakları dolaşırken, Büyükkılıç ile beraberindeki protokol, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında gençler başta olmak üzere tüm vatandaşların 19 Mayıs bayramını kutladı.

“HEP BERABER 19 MAYIS COŞKUSUNU YAŞIYORUZ”

Burada mikrofonla evlerinde kalan vatandaşlara seslenen Başkan Büyükkılıç, “İldem semtimizdeyiz, bu güzel semtimizin güzel insanlarını hayranlıkla izliyoruz. Yavrularımız gençlerimiz, büyüklerimiz, çocuklarımız hep beraber 19 Mayıs coşkusunu yaşıyoruz. 102. yılını kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği, dünyada eşi benzeri olmayan bir anlayış ile böyle güzel bayramı gençlerle kutlamanın sevincini yaşıyoruz, iyi ki varsınız, sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun, daha nice bayramlar dilerim” diye konuştu.

Vali Günaydın da gazetecilere yaptığı açıklamada, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve bütün şehitlerimizi, vefat eden gazilerimizi rahmetle minnetle yâd ediyoruz. Hayatta olan gazilerimize de sağlık, huzur diliyor, saygılarımızı sunuyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gençlerimize bu bayramı armağan etmiş, bu da gençlere ne kadar önem verdiğini açıkça ortaya koyuyor. Gençlerimiz geleceğimizdir, geleceğimizin mimarlarıdır, bizim gençlerimizi çok iyi yetiştirmemiz, eğitmemiz ve geleceğe hazırlamamız lazım” dedi.

Türk Bayrakları ile süslenen üstü açık otobüsün yanı sıra, Spor A.Ş. eğitmenlerinin gösterilerinin, Türk Kızılayı Kayseri Şubesi gençlerinin ve Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı’nın marşlarının renk kattığı kutlamalarda, evlerinde kalan vatandaşlar, gençler ve çocuklar da evlerinin camlarından ve balkonlarından protokolü selamladı.

Editör: Haber Merkezi