BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri'deki demiryolları projelerinin hız kazanması için Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) yetkilileri ile toplantı yaptı.


Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan toplantıya Başkan Mustafa Çelik'in yanı sıra, TCDD Genel Müdür Yardımcıları Emin Tekbaş ve İsmail Murtazaoğlu ile iki kurumun yetkilileri katıldı.

Karayolları ile 17 ayrı projeyi görüşen Başkan Çelik, Demiryolları yetkilileriyle de hızlı tren, şehir içinde kalan tren yolu hattının taşınması, lojistik köy, banliyö hattı gibi projelerin hızlı bir şekilde bitirilmesi için yapılması gereken konuları görüştü. Toplantıyla ilgili bilgiler veren Çelik, şöyle konuştu: "Önümüzdeki sene inşallah buraların yapımına başlanmış olacak. Bizim asıl istediğimiz Kayseri-İstanbul hattı standartlarında yüksek hızlı trenle ilgili proje çalışmasıydı. İstediğimiz gibi Kayseri hattı da, İstanbul hattı gibi saatte 250 km hızla planlanıyor. Kayseri yüksek hızlı trenin, ana kavşak noktası olacak. Hem kuzey güney hattının, hem de doğu batı hattının kesişme noktasındayız. Bu durum önümüzdeki yıllarda, kentin ticari ve endüstriyel anlamda önemini bir kat daha arttıracak."


Topantının ardından, TCDD ve büyükşehir beleşdyesi yetkilileri, projenin yapıldığı alansa inceleme yaptı.


Editör: Haber Merkezi