BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, 'Engelli Yaşam Merkezi, Evde Bakım Hizmetleri, Yaşlı Gündüz Bakım Evi, Yaşlılar Yaşam Sitesi ve Hane Halkı Bilgi Sistemi' projelerini hayata geçirmek için çalışmalara başladı.

Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal projelerinden olan Engelli Yaşam Merkezi'nin proje çalışmalarına başladıklarını ifade eden Mustafa Çelik, merkezde engellilerin rehabilitasyonu, eğitimi ve sosyal ihtiyaçlarına yönelik birimlerin yer alacağını ifade etti.
Büyükşehir Belediyesi'nin yaşlılara yönelik de, üç ayrı projeyi hayata geçireceğini dile getiren Çelik, şunları söyledi: "Bu projelerimizden birisi olan 'Evde Bakım Hizmetleri'ni önümüzdeki yıl başlatacağız. Evde ihtiyaçlarını gideremeyen 60 yaş üstü yaşlılarımıza, bu projemizle hizmet vereceğiz. Yaşlılarımız için bir başka projemiz de, 'Yaşlı Gündüz Bakım Evi' olacak. Yaşlı Gündüz Bakım Evi'nde, yaşlılarımızın akşama kadar vakit geçirebilecekleri sohbet ve meşgale alanları, yeme içme mekanları bulunacak. Aileler, yaşlıları sabah bırakıp akşam alabilecekler. Yaşlılarımız için, 'Yaşlılar Yaşam Sitesi' de yapmayı düşünüyoruz. Huzurevi'nin bir başka versiyonu olacak. İçinde 1+1 dairelerin bulunduğu, insanların kendi ihtiyaçlarını kendi gördüğü bu mekanda yaşlılarımıza sağlık ve temizlik gibi hizmetler verilecek. Bu projemiz için mülkiyet ve imar durumu müsait olan arazi arayışı içindeyiz. Bu tür projelerin şehir merkezinin çok dışında olmaması gerekiyor."


Hane halkı bilgi sistemi araştırması ile ihtiyaç sahibi vatandaşların tespit edilip, imkanı olanla buluşturulacağını, böylece yardımların doğrudan ilgili kişilere iletileceğini belirten Çelik, son projeyle ilgili de şu bilgileri verdi:
"Daha önce birkaç kez denenen Hane Halkı Bilgi Sistemi araştırmasını yapacağız. Bu araştırmayla, Kayseri'de hangi mahallede kimler yaşıyor, ne gelir elde ediliyor, kaç öğrencisi, kaç çalışanı var, nerelerden yardım alınıyor, öğrenciler nereden burs alıyor gibi, pek çok sorunun cevabını alacağız. Bu araştırmamızla, yardıma muhtaç aileler tespit edilmiş olacak. Bir tarafta da bizim zenginlerimiz, varlıklı ailelerimiz, hayırseverlerimiz var. Bunların da datasını tutalım istiyoruz. İmkanı olan birçok insan, zekatını nereye vereceğini bilemediğini söylüyor. Bu çalışmamızın sonucunda, öyle bir organizasyon yapacağız ki, ihtiyaç sahibi ile imkanı olanı bir araya getireceğiz. Belki beş aileyi, bir kişiye zimmetleyeceğiz ve bunu da takip edeceğiz."


Projenin çok detaylı olduğunun altını çizen Çelik, gerçekleştirildiğinde sosyal dokuyu sağlamlaştıracağını ve yapılacak en hayırlı hizmetlerden birisi olacağını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi