ULUSLARARASI Toplu Taşımacılar Birliği'nin 2 yılda bir verdiği 'Toplu Taşımanın Oscarları' olarak da bilinen UITP ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl 62’ncisi düzenlenen ödül töreninde dünya genelindeki toplu taşımacılık projelerinde Kayseri Ulaşım A.Ş.’nin Bölgesel Toplu Taşıma uygulaması ödüle layık görüldü. Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu ödülleri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e verdi.

Dünyanın toplu taşımacılık alanındaki en büyük birliği olan UITP Uluslararası Toplu Taşımacılık Birliği’nin Uluslararası Toplu Taşımacılık Zirvesi ve Fuarı, Kanada’nın Montreal şehrinde yapıldı. Dünyanın 84 farklı ülkesinden 3 bin katılımcının ziyaret ettiği etkinlikte 3 günlük konferans süresince 130 üst düzey konuşmacı yer aldı. Konferansa paralel olarak düzenlenen 30.000 m2 alana sahip fuarda 40 farklı ülkeden 280 firma en son yeniliklerini sergiledi. Zirvede gerçekleştirilen ödül töreninde ise Türkiye'den 26, dünya genelinde 230 farklı proje 6 farklı kategoride yarıştı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. bölgesel taşımacılık alanında geliştirmiş olduğu proje ile elemeleri geçerek “Küçük şehirler ve düşük yoğunluklu Bölgeler” kategorisinde dünya finaline kaldı. Finalde Danimarka ve Grönland ile yarışan Ulaşım A.Ş. bu kategoride ödüle layık görüldü.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. zirvede bir değil iki ödül birden kazandı. Bölgesel ödüllerde En iyi Bölgesel Taşımacılık ödülünü de Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. aldı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2015 yılından bu yana bölgesel taşımacılıkta toplumun ihtiyacını karşılamak ve Bütünşehir Yasası ile birlikte genişleyen hizmet alanında yaptığı yenilikçi uygulamalar ile ödüle layık görüldü. Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu, alınan ödülleri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e verdi.
Editör: Haber Merkezi