Kayseri Büyükşehir Belediyesi 'İftar Buluşmaları' hafta sonu da devam etti. Bu çerçevede Cumartesi günü Kuzey Irak Türkmenleri, Pazar günü ise Huzurevi Sakinleri ve Sevgi Evleri'nde kalan çocuklara yönelik olarak iki ayrı iftar programı düzenlendi. Sevgi Evleri ve Huzurevi Sakinleri iftarına AK Parti Kayseri Milletvekili Havva Talay Çalış'ın yanısıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Çelik ile Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş da katıldı.
Havaların yağışlı olması nedeniyle Mimarsinan Parkı'ndan Kocasinan Belediyesi Yemekhanesi'ne alınan iftar programlarına eşi İkbal Çelik ile birlikte katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik masaları gezerek tüm davetlilere 'hoşgeldiniz' dedi ve kısa sohbetler gerçekleştirdi.

"YAŞLILARIN DUASINA MUHTACIZ"
İftar sonrası yaptığı konuşmada 'İftar Buluşmaları' programıyla toplumun tüm kesimleriyle bir arada olmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Çelik, yaşlıların dua kaynağı olduğuna vurgu yaparak, "Hanelerimizin, şehrimizin, ülkemizin sıkıntılardan kurtulması için onların duasına muhtacız. Etrafımız ve İslam coğrafyası ateş çemberi altında kasıp kavruluyor. Çok şükür biz, cennet gibi bir ülkede huzur ve refah içerisinde yaşıyoruz. Bunda yaşlılarımızın payı çok büyük. Onun için bizim sizleri huzur içerisinde yaşatmamız gerekiyor ki sizler de dualarınızı bizden eksik etmeyin" dedi.
Konuşmasının son bölümünde geleceğin teminatı olan çocukları ve gençleri de en iyi şekilde yetiştirmek için çaba sarfedeceklerini ifade eden Başkan Çelik, son olarak da huzur ve afiyet içerisinde bayrama ulaşma temennisinde bulundu.
Programda kısa bir konuşma yapan AK Parti Kayseri Milletvekili Havva Talay Çalış da Ramazan'ın birlik ve beraberliği pekiştiren bir ay olduğuna dikkat çekerek, ülkenin sulh ve selameti için yaşlılar başta olmak üzere herkesten dua temennisinde bulundu.
Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş da konuşmasında toplumun değişik kesimlerini biraraya getiren bu iftar programı için Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e teşekkür etti.

"ÜLKEMİZ, RAMAZAN'IN BEREKETİ İLE BEREKETLENSİN"
Programda son konuşmayı yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Çelik de bu memlekete nice evlatlar yetiştiren anne-ve babalara teşekkür ettikten sonra "Bolluk, bereket ve af ayı Ramazan'ın hayırlar getirmesini diliyorum. İnşallah her birimiz affedilmeye layık olanlardan oluruz. Bütün ülkemiz Ramazanın bereketi ile bereketlensin inşallah. Bugün burada birlikte olmamıza vesile olan bu iftar sofrasını kuran Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmalarla tamamlanan programın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, iftara katılan tüm misafirleri Ramazan Sokağı'na davet etti ve birlikte standları gezdi.


Editör: Haber Merkezi