Kemeraltı Mahallesi’nde yer alan ve kitabesine göre 1882 yılında inşa edilen Caferbey Camii’nin ibadete açılışına Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Kayseri AK parti millet vekili İsmail Tamer Valisi Süleyman Kamçı, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Büyükşehir Belediye başkanı Mustafa Çelik, İlçe Belediye Başkanları, Melikgazi İlçe Başkanı Gökhan Ülke, Belediye Meclis üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ile daire müdürleri, mahalle muhtarları ve semt halkı iştirak ettiler. Kemeraltı Mahallesi’nin şehir ve çarşı merkezine yakın bir semt olduğunu yeni yapılan çok katlı binalar ile önümüzdeki günlerde prestij semti olacağını belirten Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, Kemeraltı Mahallesi’ne yapılan yatırımlar ve hizmetler ile gerçekleştirilecek Kentsel Tasarım Projesi ile Melikgazili olmanın farkını yaşayacaklarını kaydetti.

 Açılış konuşmanı yapan Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: ”Mahalle gezileri son derece faydalı olmaktadır. Mahalle Muhtarları toplantısında muhtarların taleplerini bu bölge gezilerinde değerlendiriyoruz. Yapılan veya yapılacak olan çalışmaları tespit ediyoruz. Semtleri gezerek hem belediye çalışmalarını yakından takip ediyor hem de bölge halkı ile sohbet etme imkânı buluyoruz. 1882 yılında inşa edilen Kemeraltı MahallesindekiÇifteönü Camii’nde bakım ve yenileme çalışmasını tamamladık ve bugün de Çifteönü Camii’nin yeniden açılışını yapıyoruz” Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise konuşmasında “Melikgazi Belediyesi gerçekleştirdiği yatırımlar ile ilçe halkına büyük hizmetler ve kolaylıklar sunmaktadır.

Tarihi yapıların önemini hepimiz biliyoruz. Hem geleceğe yatırım yapan hem de tarihimize sahip çıkan Melikgazi Belediyemizi kutluyorum. Melikgazi Belediyesi yatırımları ve hizmetleri ile bölgelerin gelişimine katkı sağlamaktadır. Melikgazi Belediyesinin her hafta bir etkinlik ile bir yatırım ve hizmeti halkın hizmetine sunduğunu ve bundan dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ise Kayseri Belediyelerinin geleceğe yatırım yaptığını adeta mahalleleri yeniden dizayn ettiklerini ve semtler arası sosyal dengenin sağlanmasına katkı sağladıklarını belirtti. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Bizlere güvenen, her zaman sağduyu ile yaklaşan ve yardımcı olan Kemeraltı Mahallemizin çok değerli sakinlerine teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. Tören sonrası katılımcılara Melikgazi belediyesinin geleneksel ikramı olan aşure ikramında bulunuldu.

Editör: Haber Merkezi