Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlenen öğle yemeğinde, din görevlileri ile buluştu.

Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlen programa, İl Müftüsü Doç.Dr. Şahin Güven,Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Hacılar Müftü Vekili ve İncesu Müftüsü Yaşar Bolat, ilçede görev yapan din görevlileri katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve yapılan duanın ardından bir konuşma yapan İl Müftüsü Doç.Dr. Şahin Güven “Camilerimize daha fazla rağbeti artırabilecek ve iki camiye de eşit uzaklıkta olan cemaatin hatta uzak olan cemaatin bizim camimize gelmesini sağlamak için ne yapabiliriz? Cemaatimiz fazlalaştırmak için nereler yapabiliriz? Bu hafta da özellikle Türkiye genelinde farklı uygulamalar yapan imamlarımızın paylaşımlarını az çok görüyorsunuz. Yani camilerine gençleri çeken camilerinde bir takım sosyal ve kültürel faaliyetler yürüterek insanlara farkındalık oluşturan imamlarımız, din görevlilerimiz bulunmakta. Bütün bunlarla birlikte aslında bizde bu haftaları birer vesile edinerek halkımıza caminin ve cemaatle namaz kılmanın önemiyle camilerde görev yapan din görevlilerimizi toplum içerisindeki değerlerini kendilerine olan güvenirliliklerini ve saygılarını artırma hususunda çalışmalar yapmamız gerekiyor. “dedi.

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ise yaptığı konuşmanda, “Yerel yönetimler yolları yapar, parkları yapar, bahçeleri yapar, binalar yapar ama gönül yapma işinin manevi tarafı mimarlık tarafı da siz değerli din görevlileri arkadaşlarıma, kardeşlerime, abilerime düşüyor. Bizler de idareciler olarak din camilerimizin, camide çalışanlarımızın tabi ki diyanetimizin her zaman yanında ve biz çözüm ortağı olarak sizleri görüyoruz. Biz biriz beraberiz, çözüm ortağıyız. Biz sizleri kendimizden farklı görmüyoruz. Mesai arkadaşlarıyız. Ben fırsat buldukça değişik camilerimizde vakit namazlarını kılmaya çalışıyorum. Her camiye de uğramaya çalışıyorum. Seçimde gördüğüm ve edindiğim bir tecrübe gereği de bundan da ayrıca mutlu oluyorum. Bu vesile ile tüm din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutluyor, işlerinde kolaylıklar diliyorum“ Dedi.

Editör: Haber Merkezi