Çeçenistan Başbakanını ve heyetini Odamızda görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Büyüksimitçi, misafirlere Kayseri sanayisi hakkında bilgiler verdi. Kayseri Sanayi Odası’nın 1966 yılında kurulduğunu ve 1200 civarında üyesi olduğunu açıklayan Büyüksimitci, KAYSO’nun 26 meslek grubuna ve 52 meclis üyesine sahip olduğunu söyledi.

Başkan Yardımcımız Büyüksimitci, Kayserili sanayicilerin üç OSB ve bir Serbest Bölge’de toplanda 42 milyon metrekarelik alanda, mobilya, gıda, metal ürünleri başta olmak üzere birçok alanda üretim yaptıklarını belirtti.

Çeçenistan Cumhuriyeti Başbakanı Ruslan Edelgeriyev ise, Kayseri’de olmaktan duyduğu Memnuniyeti dile getirerek, bu ziyareti çok önemsediklerini ve buradan örnek almaları gereken birçok konu olduğunu söyledi. Bu ziyarette birçok görüşmeler yaptıklarını ve dostluklar edindiklerini açıklayan Başbakan Edelgeriyev, “Dostluklardan güven doğar ve ancak bu güvenle işbirlikleri oluşur. Ziyaretimiz esnasında birçok işadamı ile görüştük ve Türk mallarını Çeçenistan üzerinden Rusya pazarına pazarlamaları konusunda anlaşmalar yaptık. Akraba ve iki dost ülke olarak aramızda bu işbirliklerinin artarak devam etmesini umuyorum. Bizimle iş yapmak isteyen Türk şirketlerine bizzat kendim elimden gelen her türlü desteği vereceğim” diye konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi