Rusya Federasyonu Çeçenistan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Hasan Hakimov başkanlığındaki bir heyet Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Eğitimini Türkiye'de alan ve ülkemizde yaşayan Başbakan Yardımcısı Hakimov, özellikle Türkiye ile ticari ilişkileri geliştirmek istediğini söyledi.

Rusya Federasyonu Çeçenistan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Hasan Hakimov ve bakanlardan oluşan Çeçen heyeti Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ karşıladı. Ziyarete Genel Sekreter Mustafa Yalçın da katıldı.

Başkan Vekili Serdar Altuntuğ, Çeçen heyeti Kayseri'de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, "Çeçenler çok yakın dostluklarımız olan, birlikte yaşadığımız bir toplum. Çeçenistan'dan gelen haberler iyi olduğu sürece biz çok mutlu oluyoruz. İki toplumun birbiri hakkında iyilik istemesi bu dostluğun uzun yıllar devam edeceğinin göstergesi diye düşünüyorum" dedi.



Çeçenistan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Hasan Hakimov da Türkiye'de eğitim gördüğünü ve Türkiye'de yaşadığını belirterek ziyarette Türkçe konuştu. Yatırımlardan sorumlu Başbakan Yardımcısı olduğunu ifade eden Hakimov, "Türk insanını çok iyi tanıyoruz. Daha çok Türkiye ile olan ilişkileri geliştirmek için gayret gösteriyoruz. Türkiye'nin son yıllarda yakaladığı başarı bizim için bir örnektir. Bu vesileyle Kayseri'deyiz. Çünkü Kayseri sanayileşmiş ve başarıya sahip bir şehir. Bir heyetle sizi Çeçenistan'a davet ediyoruz. Bu ziyaretlerden hayırlı sonuçlar çıkacağına inanıyoruz" diye konuştu.
 


Editör: Haber Merkezi