İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Sami Özvarinli Sancaktepelilerle buluştu.

Millet İttifakı’nın İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Sami Özvarinli,”Tespitlere göre, uzun yıllardır Doğu ve Güney doğulu vatandaşlarımız Kayseri’de yaşamakta. Yani tabiri caizse burada bulunan konukların birçoğu gibi onlarda Kayserililer. Yani burasını yurt edinmişler. Ayrı gayrımız yok hep birlikteyiz, kardeşçe birlikte yaşamaya devam edeceğiz, aramıza kimse giremez. Çoluk, çocuğumuzla hep birlikte bu topraklarda huzur ve güven içersinde yaşayacağız.Buradan sizlere açık ve net olarak seslenmek istiyorum.Ülkeyi ekonomik krize soktular, vatandaşın sizlerin gücünü düşürdüler, yoksullukları, fukaralıkları, işsizliği artırdılar. Mutfaklarınızda yangın var, siz halen, size bunu yapanlara oy vermeyi düşünüyorsanız size diyecek sözüm yok? Ancak yeter artık,17 yıldır genelde,25 yıldır da yerelde iktidarda olan sizsiniz, şimdiye kadar ne yaptınız ise bundan sonrada onu yaparsınız, halimiz ortada her geçen gün fukaralaşıyoruz, hayat pahalılığı belimizi büktü diyorsanız işte o zaman yapmanız gerekeni yapın ‘Cellâdınıza âşık olmayı’ bırakın artık “diye seslendi.

Özvarinli, Mezopotamya-Serhat Boyları Kültürü ve Dayanışma Platformu Başkanı ve Doğu ve Güney Doğu İlleri Dayanışma Derneği Başkanı olan Salih Özdemir tarafından Sancaktepe’de açık alanda gerçekleştirilen, ”Doğu ve Güney Doğu kökenli vatandaşlarla buluşma” temalı toplantı da, Kayseri’de 200 bin civarında doğu kökenli vatandaşın yaşadığını, bu rakamın yarısında Kocasinan bölgesinde olduğunu söyledi.

Doğuve Güney doğu kökenli vatandaşların çeşitli sorunlarının bulunduğuna vurgu yapan Özvarinli,”Bunlara çözüm aramayan hiçbir belediye başkanı ya da adayı, sadece Doğulu vatandaşlara karşı değil, bence 1.Milyon 400 bin insana karşı haksızlık etmiş olur, ihanet etmiş olur. Bir kişinin dahi sıkıntısını duymayan, hissetmeyen bir belediye başkanı gerçekten iyi bir belediye başkanı değildir.”dedi.

Son yıllarda yerel yönetimler başta olmak üzere siyasi anlayışın,”oy verenler” ve “ oy vermeyenler” şeklinde ikiye ayrıldığını savunan Özvarinli,”Ne yazık ki ülkemizde siyasi anlayış, hele hele yerel yönetimde neredeyse’ oy verenler ve vermeyenler’ diye ikiye ayrılmaktadır. Bu kadar vahşi sürece doğru gitmektedir. Demokrasinin ana kuralı sizi seçenlerin değil de seçmeyenlerin maksimum mutluluğunu hedeflemektir. Seçmeyen insanların ya da oy vermeyen insanların bile mutluluğunu azami şekilde düşünmektir.”ifadesini kullandı.

Özvarinli, Doğu kökenli vatandaşların zor koşullarda hayat sürdüklerini, çocuklarının çoğunlukla oklu öncesi eğitimden uzak büyüdüğünü, erken yaşta yetişkin gibi sokaklarda çalışarak hayata atıldığını ifade etti.

Özvarinli, Doğu kökenli vatandaşların eşit şartlarda yaşayabilmeleri için en başta fiziksel koşulların düzeltilmesi gerektiğine işaret etti.

“DOĞU KÖKENLİLER KAYSERİ’NİN BİR PARÇASI”

Doğu kökenlilerin artık Kayserinin bir parçası olduğuna dikkat çeken Özvarinli, şöyle konuştu:

Tespitlere göre, uzun yıllardır Doğu ve Güney doğulu vatandaşlarımız Kayseri’de yaşamakta. Yani tabiri caizse burada bulunan konukların birçoğu gibi onlarda Kayserililer. Yani tabiri caizse burada bulunan konukların birçoğu gibi onlarda Kayserililer. Yani burasını yurt edinmişler. Ayrı gayrımız yok hep birlikteyiz, kardeşçe birlikte yaşamaya devam edeceğiz, aramıza kimse giremez. Çoluk, çocuğumuzla hep birlikte bu topraklarda huzur ve güven içersinde yaşayacağız ”dedi.

Özvarinli, mülkiyet ve yerleşim sorunu yaşayan yani mesken sorunu yaşayan Doğulu vatandaşlara ilişkin özel çalışacaklarını aktarırken,”Tüm doğulu vatandaşlarımızın özel bir alanımız olacağını, buna özel çalışacağımızı ve asla yerinden uzaklaştırılan değil, yerinde yaşama tutunmalarını sağlayacak dönüşüm hikâyelerini mutlaka oluşturacağımızın sözünü buradan vermek istiyorum.”diye konuştu.

Doğulu vatandaşlara bir de müjde veren Özvarinli, şunları kaydetti:

“Bu kadar Doğulu vatandaşımızın yaşadığı Kayseri’de,200 bini aşan nüfusuna karşılık Kayseri’de biz doğulu vatandaşlarımıza özel alanlar yaratıp, onların kültür noktasındaki geleneklerinin yaşatılması ve Kayseri’nin bir parçası olduklarının hissettirilmesi adına mutlak doğulu vatandaşlarımıza özgü, Kayseri’yi kapsayan geniş bir kültür-sanat festivali düşündüğümüz de şimdiden Doğulu vatandaşlarımıza müjdelemek istiyorum.”

“CELLÂDINIZA ÂŞIK OLMAYI BIRAKIN ARTIK”

Sancaktepe Mahallesi’nde halka hitap eden Dr. Hasan Sami Özvarinli, Önemli konulara değindi:” Buradan sizlere açık ve net olarak seslenmek istiyorum.Ülkeyi ekonomik krize soktular, vatandaşın sizlerin gücünü düşürdüler, yoksullukları, fukaralıkları, işsizliği artırdılar. Mutfaklarınızda yangın var, siz halen, size bunu yapanlara oy vermeyi düşünüyorsanız size diyecek sözüm yok? Ancak yeter artık,17 yıldır genelde,25 yıldır da yerelde iktidarda olan sizsiniz, şimdiye kadar ne yaptınız ise bundan sonrada onu yaparsınız, halimiz ortada her geçen gün fukaralaşıyoruz, hayat pahalılığı belimizi büktü diyorsanız işte o zaman yapmanız gerekeni yapın ‘Cellâdınıza âşık olmayı’ bırakın artık “diye seslendi.

Katıldığı toplantılarda vatandaşların karşısına önemli konularla, meclis üyesi adayı Kazım Yücel ile birlikte çıkan Dr.Özvarinli, burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi:”Sizlerden istediğimiz tek şey artık oylarınızı geçiştirmeniz. Bende sizlerden biriyim. Ben sırça köşklerden gelen biri değilim, aranızdan çıkan ve okuyup doktor olan biriyim. Çok zengin biri değilim doktor maaşımla geçinen biriyim. Şu anda Kayseri genelinde bizlere karşı büyük bir teveccüh var. Değişim gözüküyor, yapılan anketlerde bunu doğruluyor, anketlerde öndeyiz.”diye konuştu.

SURİYELİLER SORUNU

Kayseri’deki Suriyeliler sorununa da değinen Özvarinli, şu görüşlere yerverdi”,Bu Suriyeliler sorun olmaya devam ediyor. Gidin Devlet hastanesine bakın sizlerin muayene olması mümkün mü, sırada Suriyeliler var. Sizler muayene olabilmek için onlardan sıra bulabiliyormuşsunuz. Öte yandan Ülkemiz ekonomik kriz içinde, sizlerin mutfaklarında yangın var biz bunu biliyoruz. Sizler artık değişim isteyin, bizleri bu duruma düşürenlere bir ders verin artık.Her geçen gün yoksullaşıyoruz.İşsizlik artmaktadır,fukaralık çoğalmaktadır.Sizler yeter deyin ‘Celladınıza aşık olmayı bırakın’ artık.Bunlar zenginin iktidarı oldular,sizleri unuttular atık” dedi.

KOCASİNAN’IN ADI KENT, GÖRÜNTÜSÜ KÖY

Kocasinan’ın geri kalmışlığından da söz eden Özvarinli, şunları söyledi:”Kayserinin diğer ilçeleri çok mu iyi hayır, ancak Kocasinan’a nazaran biraz hallice. Kentin 2’nci büyük ilçesi olmasına rağmen, inanın sokaklarından uzaklardaki ilçelerin sokakları daha iyidir. Kocasinan’daki yapılan inşaatlardan yani vatandaşlardan aldıkları ‘şerefiye paralarını ’bile bu ilçeye harcasalardı, Kocasinan’ı ayağa kaldırdı.Kocasinan’ın adı kent,görüntüsü köy,21 yüzyıla yakışmayan bir görüntüyle karşı karşıyayız,biz bunu değiştireceğiz” dedi. Programa, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dursun Ataş, İl Başkanı Süleyman Bozkurt, Meclis üyesi adayı Kazım Yücel, Mezopotamya-Serhat Boyları Kültürü ve Dayanışma Platformu Başkanı ve Doğu ve Güney Doğu İlleri Dayanışma Derneği Başkanı olan Salih Özdemir ve partili yetkililer de katıldı.

Editör: Haber Merkezi