Kadir Has Kongre Merkezi'nde yapılan Genel Kurul'da Cemil Görücü ile daha önce başkanlık yapan Seyfullah Kaplan başkan adayı oldu.  Bin 38 delegesi olan dernekte, seçimde 464 delege oy kullandı.

Cemil Görücü, listesinde kendisinden başka 4 önceki dönem başkanının da yer aldığı 5 başkanlı Seyfullah Kaplan listesine karşı yarıştı. Dernek tarihinde ilk kez iki adayın katılığı oldukça çekişmeli geçen seçimde, Seyfullah Kaplan 223, Cemil Görücü ise 240 oy aldı.

"UNUTULMAYACAK BİR GENEL KURUL OLDU"

Tekrar güven tazelemekten mutlu olduğunu dile getiren Cemil Görücü, "Şimdiye kadar yapılan seçimlerde büyüklerimiz tek kişiyi belirlemişti ama ilk kez bu seçimde iki aday yarıştı. Bu yönüyle, unutulmayacak bir genel kurul oldu. Bu genel kurulda yaptığımız çalışmaların ne kadar önemli olduğu da anlaşıldı. Demokratik bir ortamda geçen seçimlerimizden dolayı, hem Sayın Kaplan ve ekibine hem de üyelerimize teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da çalışmalarımız aksamadan devam edecek." diye konuştu.

Cemil Görücü, önceki dönem başkanlığı döneminde Çerkes peynirine coğrafî işaret almış ve Gençlik Kampı çalışmalarını başlatmıştı.

Editör: Haber Merkezi