Atatürk Büstlerine yapılan saldırıları yaptığı basın açıklaması ile kınayan Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şube Başkanı Kemal Ceylan, oyuna gelmeyeceklerini dile getirdi. Ceylan şunları söyledi: “ Ülkemizin çağdaş, aydınlık ve Atatürkçü yerleşimlerinden biri olan Marmara Ereğlisi’nde bir günde üç farklı okulda bulunan Atatürk büstlerine yapılan saldırıyı kınıyoruz. Ancak bu saldırılara şaşırmadığımızı da duyurmak istiyoruz. Hatta bu oyunun farklı şekillerde, ülkemizin başka şehirlerinde de artarak süreceğini öngörüyor, bu organize saldırıların ve yazılanların halkımızı kışkırtmaya ve iç huzursuzluklar çıkartmaya yönelik olduğunu düşünüyoruz. Ülkemizde gerçek anlamda dinini yaşayanların, Büyük Atatürk’le hiçbir sorunu olmadığını biliyoruz. Burada oynanmak istenen oyunun bilinciyle yetkilileri uyarıyoruz.

MAŞALARIN OYUNLARINI BOŞA ÇIKARACAĞIMIZI DUYURUYORUZ

Bu saldırılar; ülkemizi daha önce sağcı-solcu, alevi-sünni diye parçalamaya çalışan; kardeşi kardeşe kırdıran zihniyetin, yeni bir çatışma alanı yaratma çabasıdır. Bu oyuna gelmeyeceğimizi, din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan, geçmişte olduğu gibi, bugün de emperyalizmin ve maşalarının oyunlarını boşa çıkaracağımızı duyuruyoruz. Bu olayların bir silsilenin parçası olduğunu da görüyoruz. Laikliğe aykırı olduğu yargı kararı ile tescillenmiş iktidardaki partinin, laiklik karşıtı uygulamaları ile demokrasiyi nasıl budadığı, toplumsal barışı nasıl örselediği ortadadır.

TÜRK HALKI AÇISINDAN BAĞIŞLANAMAZ BİR SUÇTUR

Devlet madalyalarından Atatürk’ün resmini kaldıran, Medeni Kanun’a saldıran, TBMM’nin yetkilerini gasp eden “Tek Adam Yönetimi’nin; “Atatürk’ süz bir Türkiye” hevesi kursağında kalacaktır. “Tek Adam Yönetimi”nin, Uluslararası anlaşmalardan vazgeçilebileceğini söyleyenlerin, hilafet çağrısı yapanlara göz yumanların, bu karanlık güçleri cesaretlendirdiğini ve harekete geçmelerinde etkili olduğunu düşünüyoruz. Türk Ulusu’nun kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin varlık sebebi, kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’e yönelik her türlü saldırı, Türk Halkı açısından bağışlanamaz bir suçtur. Cumhuriyet Savcılarını ve İçişleri Bakanlığını bu suçu işleyenler için derhal harekete geçmeye, yapanları, azmettirenleri bulmaya ve ilgili kanun hükmünce cezalandırmaya çağırıyoruz. Bu ülkenin Atatürkçülerini, yurtseverlerini bu oyunlara karşı uyanık olmaya, bir arada ve dimdik durmaya çağırıyor ve diyoruz ki; O’nun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nden Mustafa Kemal ATATÜRK’ün adını, izini kimse silemez. Çünkü biz buradayız.”dedi.

Editör: Haber Merkezi