19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle CHP İl Başkanı Ümit Özer, Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sundu. Çelenk sunumu sonrasında bir açıklama yapan Başkan Özer, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği her yaştaki Türk Gençliği! Bugün Türk Milleti’nin “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek çıktığı yolun 102’in yılındayız.

Bağımsızlığımızın nişanesi olan 19 Mayıs, emperyalizme ve iş birlikçilerine karşı onurlu bir direniştir. 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolun ilk adımıdır. Bunun için önemlidir ve değerlidir. Türk milletinin değerleriyle kavgalı olanların 19 Mayıslarla, 23 Nisanlarla, 30 Ağustoslarla 29 Ekimlerle kavgasının nedeni de budur… Tarihi akıl sağlığı tartışmalı feslilerden öğrenenler bu nedenledir ki, buldukları her fırsatta ulusal bayramları yasaklamaya çalışıyorlar. Lebalep kongrelerle salgının tüm Türkiye’ye yayılımını sağlayan iktidar partisi şimdi salgın bahanesiyle yapılmak istenen de budur. Ama hiç kimse heveslenmesin Atatürk’ten ve Atatürk’ün ilkelerinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz.

Önümüze hangi engel çıkartılırsa çıkartılsın, Ulusal Bayramlarımızı en coşkulu şekilde kutlamaya devam edeceğiz. Nasıl ki, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsun’dan yaktığı bağımsızlık ateşini Anadolu’ya yayarken arkasından Saray’ın gönderdiği ölüm fermanını nasıl yırtıp attıysa biz de Saray’ın fermanlarını yırtıp atacağız. Atatürk Türkiye’sini sonsuza kadar yaşatacağız. 19 Mayıs Atatürk 'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.”dedi.

Editör: Haber Merkezi