CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, Mustafa Kemal Atatürk’ün Kayseri’ye Heyeti Temsiliye Reisi olarak gerçekleştirdiği ziyaretin 99. Yılını kutladı. Kayseri halkının kalbindeki Atatürk sevgisinin ilk günkü gibi taze olduğunu belirten Özer, ‘’ Bu sevgi artarak devam etmektedir’’ dedi.

Kayseri’nin Kurtuluş Savaşı yıllarında ayaklanmaların yaşanmadığı fedakar illerden birisi olduğuna dikkat çeken CHP İl Başkanı Ümit Özer, ‘’Kayseri, “Yolunda ölmeye hazırız Paşam” diyerek Atasını karşılayan bir ildir. Birebir çatışmaların yaşandığı bir il olmasa da, öğrencilerini savaşmaya, evlenme çağındaki kızlarının çeyiz parasını ise cephelere yardım olarak göndermekten kaçınmayacak özveriye sahiptir Kayseri halkı. Mustafa Kemal ve arkadaşları için bazı din adamları ölüm fetvaları verirken halkımız üzerinde etkili olan din adamı Kızıklızade Hoca Kasım Efendi “Doğudan mavi gözlü bir zat gelecek ve bu vatanı kurtaracak. Allah’ül-alem, o zatı muhterem siz olsanız gerektir.”diyerek Atamıza ve silah arkadaşlarına dualar okumuştur. Kısacası Kayseri halkı bütün kesimleriyle Mustafa Kemal Atatürk’ ün ve silah arkadaşlarının yanında durmuş, Kurtuluş Savaşını tüm benliğiyle benimsemiştir. Atamız bu ziyaretinden sonra dört kere daha ilimizi ziyaret ederek onurlandırmıştır’’ şeklinde konuştu.

Kayseri’nin Kurtuluş Savaşı sonrası kurulan Cumhuriyet’in örnek şehirlerinden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Özer, ‘’Kayseri halkı atasına ne kadar düşkünse Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından yapılan ziyaretler de şehrimizin ne kadar değerli olduğunun bir kanıtıdır. Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan yatırımlar, açılan fabrikalardan şehrimizde nasibini almıştır. Her ne kadar AKP iktidarı döneminde fabrikaların bir kısmı satılmış bir kısmı kapatılmış da olsa, Kayseri ATATÜRK’ ün ilimize verdiği önemin farkındadır’’ ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi